Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 02 08

Atleidimų banga technologijų sektoriuje drebina pasaulį: ar pasieks ir Lietuvą?

Didžiausios technologijų įmonės savo darbuotojus atleidžia ne šimtais, o tūkstančiais. „Esame lūžio taške“, – 15min situaciją komentavo Lietuvos startuolių asociacijos „Unicorns Lithuania“ vadovė Inga Langaitė. Ar tai reiškia, kad įtampa pasaulinėje IT rinkoje palies ir Lietuvą?
Atleidimas iš darbo
Atleidimas iš darbo / 123RF.com nuotr.

Kodėl kilo atleidimų banga?

„Amazon“, „Meta“, „Twitter“, „Netflix“, „Google“ ir kiti tarptautiniai technologijų milžinai pastaraisiais mėnesiais atleido tūkstančius informacinių technologijų (IT) specialistų.

Ekspertų teigimu, tokią atleidimų bangą sukėlė kelios priežastys – pandemija, perdėtas optimizmas darbuotojus samdant „į ateitį“ ir ,be abejo, recesija.

123rf.com nuotr./Atleidimas iš darbo
123rf.com nuotr./Atleidimas iš darbo

„Padidėjęs technologijų darbuotojų poreikis per pandemiją suteikė daug neapgalvoto optimizmo kompanijoms – darbuotojų reikia, samdome daug, nes kiti irgi samdo, o konkuruoti juk reikia. Tad kompanijos prisisamdė pernelyg daug žmonių ir švytuoklė apsisuko.

Kadangi recesija JAV yra akivaizdi, itin dideles pajamas ir projektus gauti nebėra taip paprasta. Todėl tenka ir kruopščiau sužiūrėti išlaidas, o ypač tada, kai darbuotojų yra per daug“, – 15min komentavo IT įmonės „Devbridge“, žmonių ir organizacijos vystymo direktorė, ISM universiteto profesorė Raimonda Alonderienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius