Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2023 05 02

Aukso gysla tampančiu „ChatGPT“ kai kurie lietuviai naudojasi paslapčia: atleistų iš darbo, jei viską sužinotų

„OpenAI“ dirbtinio intelekto įrankis „ChatGPT“ vis labiau įsigali ne tik kasdienybėje, bet ir darbo aplinkoje. Ekspertai teigia, kad ši revoliucinė technologija ateityje taps tokia įprasta ir paplitusi, kaip „Excel“. Tačiau kol vieni vadovai ragina savo darbuotojus naudoti šį įrankį atliekant užduotis, kiti darbus su DI pasilengvina slapta.
ChatGPT dirbtinis intelektas darbe
ChatGPT dirbtinis intelektas darbe / Vida Press nuotr.

Pastaruoju metu užsienio žiniasklaidoje mirga antraštės apie „ChatGPT“ naudą. Kol vieni į šį DI modelį žiūri kaip konkurentą, ateityje atimsiantį darbo vietas, kiti džiaugiasi technologijų pažanga ir „ChatGPT“ išnaudoja visomis galimomis progomis.

Panašu, kad ši tendencija neaplenkė ir Lietuvos. 15min skirtingų sektorių atstovai atvirai pasakojo – darbe dirbtinį intelektą naudoja ir reklaminių tekstų rašymui, ir sutarčių rengimui. Tačiau kol vienus vadovai skatina įvaldyti šį naują įrankį, kitur už tokį „piktnaudžiavimą“ galima sulaukti ir daug blogesnės baigties.

Botagas ar sausainis?

„Įmonė naudotis nedraudžia, o kaip tik skatina – yra net išpirkus PLUS paskyrą naudojimuisi“, – atvirai apie pasikeitusią darbo rutiną pasakojo vienoje Lietuvoje įsikūrusių įmonių dirbantis programuotojas Matas.

Įmonė naudotis nedraudžia, o kaip tik skatina – yra net išpirkus PLUS paskyrą.

Vaikinas teigė, kad „ChatGPT“ naudoja beveik kasdien įvairioms problemom spręsti, pavyzdžiui – pataisyti kodą ar įvestas komandas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius