Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Bing“ paieškos sistema apdoroja jau 30 proc. JAV užklausų

Dar prieš 3-5 metus interneto vartotojams žodis „paieška“ vienareikšmiškai asocijavosi su kompanijos „Google“ vardu. Bet dabar, panašu, padėtis kiek keičiasi, nes kompanijos „Microsoft“ sukurtas paieškos variklis „Bing“ vis labiau įsitvirtina rinkoje.
„Bing“ paieškos sistema
„Bing“ paieškos sistema / 15min.lt nuotr.

Kompanijos „Hitwise“ duomenimis, JAV kovo mėnesį „Bing“ pirmą kartą savo gyvavimo istorijoje peržengė 30 procentų paieškos užklausų ribą.

Svarbu paminėti ir tai, kad šis skaičius sumuojamas iš dviejų paieškos sistemų – pats Bing.com per kovo mėnesį apdorojo 14.32 proc., o dar 15.69 proc. paieškų atliko „Yahoo“ paieška, kurioje jau daugiau nei pusę metų veikia tas pats „Bing“ paieškos variklis.

Kalbant apie „Google“, šios milžinės situacija kiek komplikuojasi, pastebimas nors ir nežymus, bet gana pastovus kritimas – per kovo mėnesį buvo prarasta dar 2.2 proc. užklausų. Šiuo metu „Google“ paieškos užklausų dalis Amerikoje yra 64.42 proc.

Reikia pabrėžti, kad šie skaičiai aktualūs tik JAV. Daugumoje kitų šalių „Google“ toliau sėkmingai dominuoja ir nemato vargo.

Šaltinis: Mashable.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius