-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„BioNTech“: vakcina veiksminga nuo naujos viruso atmainos, bet prireikus ją adaptuotų

Vienas iš Vokietijos biotechnologijų įmonės „BioNTech“ įkūrėjų antradienį sakė, jog „labai tikėtina“, kad jos ir amerikiečių „Pfizer“ sukurta vakcina apsaugo nuo mutavusios koronaviruso atmainos, aptiktos Jungtinėje Karalystėje, tačiau bendrovė yra pasiruošusi esant reikalui per šešias savaites adaptuoti vakciną.
„Pfizer“, „BioNTech“
„Pfizer“, „BioNTech“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Moksliškai labai tikėtina, kad šios vakcinos sukeliamas imuninis atsakas taip pat gali apsaugoti nuo naujos viruso atmainos“, – sakė Uguras Sahinas.

Pasak jo, JK aptikto COVID-19 sukeliančio koronaviruso varianto baltymai yra 99 proc. tokie patys kaip ir vyraujančių atmainų, todėl bendrovė yra „moksliškai įsitikinusi“, kad jos vakcina bus veiksminga.

„Bet mes tai žinosime tik tuo atveju, jei bus atliktas eksperimentas, ir mums reikės maždaug dviejų savaičių, kad gautume duomenis, – sakė jis. – Tikimybė, kad mūsų vakcina veiks,.. yra palyginti didelė.“

Moksliškai labai tikėtina, kad šios vakcinos sukeliamas imuninis atsakas taip pat gali apsaugoti nuo naujos viruso atmainos, – sakė U.Sahinas.

Jei vakciną reikės pritaikyti naujai atmainai, bendrovė tai gali padaryti maždaug per šešias savaites, sakė U.Sahinas, nors reguliavimo institucijoms gali tekti patvirtinti pakeitimus prieš naudojant vakcinas.

„BioNTech“ vakciną, sukurtą kartu su JAV farmacijos kompanija „Pfizer“, leidžiama naudoti daugiau nei 45 šalyse, įskaitant Britaniją, Jungtines Valstijas ir ES nares.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius