Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bitkoino žala aplinkai – katastrofiška, bet negi spekuliuojantiems tai rūpi

„Bitkoinas vienai operacijai sunaudoja daugiau elektros energijos nei bet kuris kitas žmonijai žinomas transakcijos metodas, taigi jis nėra toks jau geras dalykas klimato požiūriu“. Taip man neseniai pasakė Billas Gatesas.
Tirpstantys ledynai / NOAA (Unsplash) nuotr.
Tirpstantys ledynai / NOAA (Unsplash) nuotr. / Unsplash.com nuotr.

Įmonės ir investuotojai vis dažniau prabyla apie klimato problemas ir tvarumo aktualumą, bet kai kuriems iš jų gali tekti susidurti su kitos finansinės tendencijos tikrove – tendencijos, kurios vertė šiuo metu yra apie 1 trilijonas JAV dolerių. Kalbame apie bitkoiną.

Kriptovaliutos tapo neišvengiamos – ir didžiosios bendrovės, tokios kaip „Tesla“, ir pavieniai investuotojai skuba kaupti skaitmeninę valiutą.

Tačiau, nelygu kokį tyrimą paskaitysite, pasirodo, kad per metus bitkoino kasybai ir jo operacijų apdorojimui sunaudojama tiek elektros, kad šio proceso metu sukuriamas anglies dvideginio kiekis lygus visos Naujosios Zelandijos išmetamam kiekiui. Arba Argentinos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius