TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Blogesnis už D.Trumpą? Kaip E.Muskas sugadino „Twitter“ darbuotojų laisvadienį

„Twitter“ darbuotojams poilsio dieną apkartino E.Musko sukelta drama.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Twitter Inc.“ darbuotojai pirmadienį turėjo turėti laisvą pirmadienį – bendrovės skiriamą mėnesio poilsio dieną. Tačiau Elonas Muskas privertė juos galvoti apie darbą.

Milijardierius E.Muskas, kuris šį mėnesį atskleidė, kad tapo didžiausiu individualiu „Twitter“ akcininku, savaitgalį atsisakė pasiūlymo prisijungti prie bendrovės valdybos. Bendrovės vadovybė buvo taip įsitikinusi, kad jis sutiks, kad savo tinklalapio ryšių su investuotojais skiltyje E.Muską nurodė kaip valdybos narį.

Tarp „Twitter“ darbuotojų vyrauja „itin įtempta atmosfera“, darbuotojai „dirba kartu, kad padėtų vieni kitiems išgyventi šią savaitę“, „Fortune“ sakė kai kurie iš jų.

Pastarosiomis dienomis naujuoju socialinio tinklo akcininku tapęs E.Muskas tviteryje paskelbė naujų idėjų – nuo reklamos panaikinimo „Twitter“ prenumeratos paslaugos nariams iki San Francisko būstinės dalies pavertimo benamių prieglauda.

Kadangi naujasis akcininkas valdyboje nedirba, jam nebėra apribojimų, kiek akcijų jis gali įsigyti ar kiek ir kokio turinio žinučių gali rašyti. Vienas darbuotojas išreiškė susirūpinimą, kad E.Muskas „tik pradeda, o tai gaila“. Keli darbuotojai situaciją apibūdino kaip „š... šou“, rašo „Fortune“.

„Scanpix“ nuotr./Bendrovė „Twitter“
„Scanpix“ nuotr./Bendrovė „Twitter“

Tuo tarpu E.Musko gerbėjai „Twitter“, sekdami jo pavyzdžiu, suskubo kritikuoti „Twitter“ platformą.

E.Musko staigus nuomonės pasikeitimas dėl darbo valdyboje taip pat įžiebė spėliones apie jo tikslus. Neįstojęs į valdybą, E.Muskas, kuriam priklauso kiek daugiau nei 9 proc. bendrovės akcijų, nebeturi laikytis susitarimo, pagal kurį jo akcijų dalis būtų apribota iki 14,9 proc.

„Šis Elono sprendimas kompanijai nieko gero nežada“, nes jis gali padidinti savo akcijų paketą ir kartu skelbti vis daugiau priešiškų dalykų apie platformą, – „Fortune“ sakė socialinės žiniasklaidos konsultantas Mattas Navarra. „Twitter“ manė, kad turėti D.Trumpą platformoje yra sunku. Elonas Muskas bus įmonės košmaras“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius