Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar viena „Huawei“ bėda: artėja atpildas už amerikietiško roboto vagystę

Kinijos bendrovei „Huawei“ juodas nesėkmių ruožas niekaip nesibaigia. Atvirkščiai – kuo toliau, tuo viskas atrodo blogiau. Štai svetainė arstechnica.com skelbia, kad JAV Teisingumo departamentas vykdo kriminalinį tyrimą prieš Kinijos telekomunikacijų gigantą.
„Huawei“ logotipas
„Huawei“ logotipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia leidinys „Wall Street Journal“, Teisingumo departamentas yra beveik pasirengęs pateikti kaltinimus prieš „Huawei“ už komercinių paslapčių vagystę, taip pat – už bendrovės „T-Mobile“ sukurto išmaniųjų telefonų bandymų roboto vagystę.

Vos prieš kelias dienas Lenkijoje buvo suimtas „Huawei“ darbuotojas, kuriam pateikti kaltinimai šnipinėjimu. Gruodį Kanadoje buvo suimta „Huawei“ finansų direktorė Meng Wanzhou, kaltinama pažeidus JAV sankcijas prieš Iraną. Lapkritį JAV valdžios institucijos pradėjo raginti sąjungininkus uždrausti „Huawei“ įrangos naudojimą savo telekomunikacijų tinklų vystyme, motyvuojant šį raginimą dideliu šnipinėjimo potencialu.

Jau ilgą laiką sklando įtarimai, kad „Huawei“ yra Kinijos ekonominio šnipinėjimo naudos gavėja, kad perima Kinijoje veiklą vykdančių užsienio kompanijų technologijas. Daugiau nei prieš dešimtmetį „Cisco“ pateikė ieškinį prieš „Huawei“ už maršrutizatoriaus programinės įrangos išeities kodo vagystę ir šios programinės įrangos įtraukimą į „Huawei“ tinklo produktus. 2012 m. „Huawei“ vadovai tvirtino, kad ieškinyje minima programinė įranga atkeliavo iš trečiosios šalies ir ją buvo galima nemokamai atsisiųsti iš interneto - „Cisco“ viceprezidentas Markas Chandleris tą labai griežtai neigė.

Naujausioje administracinėje byloje, kuri pradėta nagrinėti dar 2014 metais, Sietlo teismo žiuri nustatė, kad „Huawei“ pavogė robotų technologiją iš „T-Mobile“ laboratorijos. „Huawei“ buvo šio mobiliojo ryšio operatoriaus įrangos tiekėjas, tad gavo prieigą prie laboratorijos ir sugebėjo nusikopijuoti roboto specifikacijas ir pavogti roboto programinė įrangą, detales ir komercines paslaptis.

„T-Mobile“ ieškinyje nurodoma, kad „Huawei“ iš pradžių bandė nuslėpti savo veiksmus, bet galų gale pripažino, kad įmonės darbuotojai neteisėtu būdu gavo detales ir informaciją apie „T-Mobile“ robotą, savo veiksmus iš anksto suderinę su „Huawei“ mokslinių tyrimų padaliniu, kad jų bendrovė galėtų sukurti ir patobulinti savo pačių išmaniųjų telefonų bandymo robotą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius