-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„DPD Lietuva“ stiprina technologinius raumenis: duomenis kels į debesį, gerins pristatymo kokybę

Šiemet siuntų augimą 50 proc. planuojanti siuntų pristatymo bendrovė „DPD Lietuva“ investuoja į duomenų saugyklos ir analitikos sprendimus: svarbiausi duomenys bus perkelti į debesiją ir bus atnaujinami beveik realiu laiku, todėl didės siuntų pristatymo greitis ir paslaugų lankstumas vartotojams, teigiama įmonės pranešime spaudai.
„DPD“ paštomatas
„DPD“ paštomatas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„DPD Lietuva“ savo duomenų analitikos partneriais pasirinko duomenų sprendimų bendrovę „Exacaster“, su kuria pasirašė sutartį dėl duomenų saugyklos paslaugų teikimo. Tai ilgalaikė bendradarbiavimo sutartis, apimanti visas tris Baltijos šalis, kuriose siuntų pristatymo veiklą vykdo „DPD“. Sutarties vertė šiame etape siekia apie 300 tūkst. eurų.

Kaip sako „DPD Lietuva“ IT direktorius Baltijos šalims Rytis Turčinas, siuntų verslui didinant apimtis rekordiškai dideliu greičiu, spartus duomenų apdorojimas tapo kaip niekad svarbia verslo dalimi.

„Tinkamas ir saugus duomenų kaupimas, apdorojimas ir saugojimas, galimybė naudoti duomenis priimant strateginius ar kasdienius verslo sprendimus, – milžiniški nuasmeninti siuntų duomenų kiekiai mūsų versle atveria tokia galimybes, apie kurias anksčiau galėjome tik pasvajoti”, – teigia R.Turčinas.

Pasak R.Turčino, tinkamai apdoroti duomenys planuojant kasdienį siuntos pristatymo maršrutą gali padėti įvertinti orų ir eismo sąlygas, planuojamas klientų pardavimų akcijas, priimti strateginius sprendimus atsižvelgiant į vartotojų įpročius jiems atsiimant siuntas iš paštomatų.

„Mums šis projektas suteiks galimybę duomenis naudoti iš esmės realiu laiku be jokių trikdžių, todėl tokios užduotys, kaip tinklo, infrastruktūros, kurjerių apkrovimai, siuntų kiekių srautai iš klientų, pristatymo ir rūšiavimo duomenys, paštomatų apkrovos bus pasiekiamos be jokių kiekio ar laiko uždelsimų, – pažymi „DPD Lietuva“ IT direktorius Baltijos šalims R.Turčinas. – Tai duos papildomą impulsą kasdienei paslaugų kokybei, trumpalaikio ir ilgalaikio planavimo palengvinimui, pagreitins sprendimų priėmimą.”

Duomenų sprendimų bendrovės „Exacaster“ vadovas Šarūnas Chomentauskas pastebi, kad logistikos ir siuntų pristatymo versle veikiančios bendrovės kuo toliau, tuo labiau tampa skaitmeninių technologijų įmonėmis.

„Kiekvienas paštomatas realiai yra kompiuterinė sistema ir jų vis daugėja, o kiekvienas siuntų pristatymo automobilis yra ir skaitmeninių duomenų siuntimo šaltinis, kuris nuolat siunčia informaciją, kur jis yra, kokį užsakymą vykdo ir pan. Tad tokiame versle duomenų siuntimas auga labai sparčiai ir įmonės susiduria su poreikiu pasirinkti maksimaliai pažangiausias technologijas“, – teigia Š.Chomentauskas.

Pasak „Exacaster“ vadovo, įgyvendinus naujus technologinius duomenų sprendimus „DPD Lietuva“ įmonei svarbūs duomenys bus atnaujinami beveik realiu laiku, o tai tokiame dinamiškame versle veikiančiai įmonei yra itin aktualu.

Asmeninio archyvo nuotr./Šarūnas Chomentauskas, Exacaster vadovas, ir Rytis Turčinas, DPD Lietuva IT direktorius Baltijos šalims
Asmeninio archyvo nuotr./Šarūnas Chomentauskas, Exacaster vadovas, ir Rytis Turčinas, DPD Lietuva IT direktorius Baltijos šalims

„Viena iš logistikos verslo ypatybių – didelis sezoniškumas. Šventinis ar pandemijos laikotarpis reikalauja žymiai didesnių IT resursų nei atostogų metas. Dėl to pasiūlėme įmonei diegti duomenų platformą visiškai debesijos aplinkoje – „Microsoft Azure“ platformoje. Taip pat šiame sprendime išskirtinį dėmesį skyrėme asmens duomenų privatumui ir duomenų saugumo užtikrinimui – visi įmonės kaupiami duomenys bus saugomi laikantis aukščiausių saugumo reikalavimų“, – sakė „Exacaster“ vadovas Š.Chomentauskas.

Naujus duomenų valdymo sprendimus įmonėje „DPD Lietuva“ planuojama pradėti įgyvendinti 2022 m. pirmąjį ketvirtį. Tarp įmonės ateities planų – naujuosius technologijų sprendimus integruoti su dirbtiniu intelektu.

2021 metus įmonė ketina baigti rekordiniu augimu: iki metų pabaigos „DPD Lietuva“ planuoja pristatyti per 14 mln. siuntų (50 proc. daugiau negu pernai) bei daugiau nei dvigubai padidinti paštomatų tinklą.

Taip pat neseniai įmonė savo transporto parką papildė 60 naujų elektromobilių, paliekančių mažesnį CO2 pėdsaką pristatant siuntas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius