Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

E.Muskas liepė išjungti palydovinį tinklą, kad sužlugdytų Ukrainos ataką prieš Krymą

Elonas Muskas, verslininkas, įmonių „SpaceX“ ir „Tesla“ įkūrėjas, pernai slapta įsakė savo inžinieriams išjungti jo bendrovės „Starlink“ palydovinio ryšio tinklą netoli Krymo pakrantės, kad sužlugdytų slaptą ukrainiečių puolimą prieš Rusijos karinį laivyną, rašoma ištraukoje iš naujos Walterio Isaacsono biografijos „Elonas Muskas“, pranešė CNN.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kai po vandeniu veikiantys Ukrainos dronai su sprogmenimis priartėjo prie Rusijos laivyno, jie „prarado ryšį ir nekenksmingai išplaukė į krantą“, rašė W.Isaacsonas.

Teigiama, kad tokį sprendimą, dėl kurio Ukrainos pareigūnai maldavo jį vėl įjungti palydovus, E.Muskas priėmė vedamas didelės baimės, kad Rusija į Ukrainos puolimą Kryme atsakys branduoliniais ginklais – šią baimę, pasak biografijos autoriaus, sustiprino E.Musko pokalbiai su aukšto rango Rusijos pareigūnais.

Naujoje W.Isaacsono, pripažinimą pelniusių Steve'o Jobso ir Alberto Einsteino biografijų autoriaus, knygoje pateikiama naujų įžvalgų apie E.Muską ir apie tai, kaip egzistencinė baimė sukelti platesnio masto karą paskatino jį atmesti Ukrainos prašymus dėl „Starlink“ sistemų, kurias jie galėtų panaudoti rusams pulti.

Negana to, „Starlink“ svarba kare nesumažėjo.

Praėjusią savaitę JAV ir jų „Penkių akių“ organizacijos sąjungininkės apkaltino Rusijos įsilaužėlius, kad jie taikėsi į Ukrainos vadų mūšio lauko planus. Pasak ukrainiečių, kenkėjiškas rusų kodas buvo skirtas perimti „Starlink“ palydovų siunčiamus duomenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius