-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Muskas pristatė naujausius planus apie mikroschemų implantavimą į žmonių smegenis

Antradienio vakarą E.Muskas plačiai pristatė „Neuralink“ tyrimus ir kai kurias kuriamas technologijas, kurių tikslas – pradėti implantuoti lustus paralyžiuotiems žmonėms, kad jie galėtų valdyti telefonus ar kompiuterius. Bandymus su žmonėmis milijardierius ketina pradėti jau netrukus.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bandymai su žmonėmis – jau kitais metais

Pirmasis didelis pasiekimas – lankstūs „siūlai“, kurie mažiau pažeidžia smegenis nei dabar naudojamos medžiagos.

Siūlai yra 4–6 μm (0.0004-0.0006 cm) pločio, todėl jie gerokai plonesni už žmogaus plauką. Kadangi siūlai tokie ploni, jog žmogaus rankos negali jų tinkamai implantuoti, kitas didelis „Neuralink“ pasiekimas – mašina, kuri automatiškai juos įdeda, praneša „The Verge“.

Mikroschema veikia implantuojant elektrodus į smegenų sritį, kuri kontroliuoja savanoriškus judesius. Vėliau ji prijungiama prie didesnio masyvo, vadinamo „Link“, galinčio apdoroti, stimuliuoti ir perduoti nervinius signalus.

Ateityje „Neuralink“ mokslininkai tikisi naudoti lazerio spindulį, užuot gręžę skyles kaukuolėje, sakė jie „The New York Times“. Pasak jų pranešimo, pirmieji eksperimentai bus atliekami kartu su Stanfordo universiteto neurologais.

Manoma, kad prietaisas leis pacientams, nevaldantiems galūnių, bendrauti su skaitmeniniais prietaisais, todėl jie galės užsisakyti pirkinius, susirašinėti su draugais ir naršyti internete.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Link“ mikroschemos implantavimo schema
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Link“ mikroschemos implantavimo schema

Pristatymo pabaigoje per klausimų ir atsakymų sesiją Muskas atskleidė rezultatus, kurių likusi komanda nesitikėjo: „Beždžionė sugebėjo savo smegenimis valdyti kompiuterį“.

E.Muskas bandymus su žmonėmis tikisi pradėti 2022 m. – dvejais metais vėliau, nei planuota iš pradžių, praneša „IFL Science“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius