Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

E.Muskas svarsto apie naujo socialinio tinklo kūrimą

JAV verslininkas, įmonių „SpaceX“ ir „Tesla“ įkūrėjas Elonas Muskas šeštadienį tviteryje pareiškė, kad rimtai svarsto apie galimybę sukurti naują socialinio tinklo platformą.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Elonas Muskas išsakė kritiką „Twitter“ atžvilgiu, teigdamas, kad ši platforma nesuteikia galimybės laisvai reikšti savo nuomonę.

„Atsižvelgiant į tai, kad „Twitter“ yra faktinė viešoji miesto aikštė, žodžio laisvės principų nesilaikymas iš esmės kenkia demokratijai“, – penktadienį tviteryje rašė E.Muskas. „Ką reikėtų daryti?“

Tada jis paklausė, ar reikia naujos platformos.

Pagal 2018 m. susitarimą su Vertybinių popierių ir biržos komisija (SEC) reikalaujama, kad prieš skelbdamas tviterio žinutes apie bendrovę E.Muskas gautų išankstinį kitų „Tesla“ vadovų pritarimą, rašo CNN.

Po to, kai lapkričio mėnesį E.Muskas savo „Twitter“ sekėjų paklausė, ar jis turėtų parduoti 10 proc. savo turimų „Tesla“ akcijų, elektromobilių bendrovė gavo SEC šaukimą į teismą, nes klausimas sukėlė akcijų išpardavimą – tai generalinis direktorius pavadino „priekabiavimu“.

Šios savaitės pradžioje, atsakydamas į tai, kad E.Muskas užginčijo šaukimą į teismą, SEC priežiūros institucija paragino federalinį teisėją leisti toliau tikrinti jo tviterio žinutes.

Jei E.Muskas pradės kurti savo platformą, jis prisijungs prie vis gausėjančio sąrašo visuomenės veikėjų ir technologijų bendrovių, kurios atsisako pripažintų socialinės žiniasklaidos tinklų ir kuria savo platformas, dažnai gindamos „žodžio laisvę“. Buvęs prezidentas Donaldas Trumpas, kuriam nuo 2021 m. sausio mėn. uždrausta naudotis „Twitter“, vasario mėn. įkūrė „Truth Social“ socialinį tinklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius