Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

EK uždraus „Google“ skatinti išmaniųjų telefonų gamintojus

Europos Komisija ketina priversti Jungtinių Valstijų technologijų milžinę „Google“ nustoto skatinti išmaniųjų telefonų gamintojus. Šiuo atveju kalbama apie telefonuose įdiegiamą tik „Google“ paieškos sistemą.
„Google“ paieškos sistema
„Google“ paieškos sistema / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Komisija ketina uždrausti kompanijai atsilyginti išmaniųjų telefonų gamintojams už tai, kad jie diegia „Google“ sistemą visuose telefonuose su „Android“ operacine sistema, kuri tampa vienintele internetinės paieškos sistema. Apie tai informuoja agentūra „Reuters“, susipažinusi su Europos Komisijos 150 puslapių apimties dokumentu.

Jame nurodoma, kad „Google“ taip išmaniųjų telefonų gamintojams atsilygina nuo 2011 metų sausio ir dėl to gali būti priversta sumokėti didelę baudą. Taip pat skelbiama, kad tokių priemonių pagrindu tapo lobistų grupės „Fair Search“ 2013 metų kovą pateiktas skundas.

Nei EK, nei „Google“ tokios informacijos nekomentuoja.

Šių metų balandį Komisija apkaltino bendrovę pažeidus sąžiningos konkurencijos Europos išmaniųjų telefonų rinkoje taisykles dėl spaudimo įrenginių su „Android“ operacine sistema gamintojams.

Briuselio duomenimis, „Google“ reikalavo, kad išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių su „Android“ operacine sistema gamintojai diegtų „Chrome“ ir „Google“ internetinės paieškos sistemas, jeigu norėjo į savo meniu įtraukti „Google“ programėlių parduotuvę „ Play Store“.

Be to, „Google“ produktus norintiems naudoti gamintojams buvo uždrausta diegti kitas operacines sistemas.

Europos Komisija, kaip skelbiama, bendrovę „Google“ yra informavusi apie savo pretenzijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius