Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ekspertai išardė „Samsung Galaxy Note 8“ ir nusivylė: per daug klijų

Svetainės „iFixit“ auksarankiai išardo kiekvieną naują įdomesnį įrenginį, tad visiškai natūralu, kad į jų rankas patekęs „Samsung Galaxy Note 8“ taip pat buvo susmulkintas iki mažiausių detalių. O viduje buvę radiniai specialistų nenudžiugino, rašo „Ars Technica“.
„Samsung Galaxy Note 8“ išmanusis telefonas
„Samsung Galaxy Note 8“ išmanusis telefonas / „Scanpix“/AP nuotr.

Nenudžiugino dėl to, kad „Samsung“ niekaip neatsisako savo blogo įpročio ir didžiąją dalį išmaniųjų telefonų vidinių komponentų sutvirtina ne varžteliais, o klijais. Priekinė ir galinė stiklinės sienelės priklijuotos prie rėmo, klijais pritvirtintas ir akumuliatorius. Tad telefono išardymas įmanomas tik jį šildant ir bandant labai švelniai atlupti vieną dalį nuo kitos.

Tačiau, kad ir kaip meistrai nemėgtų klijų, vargu ar išmaniųjų telefonų gamintojai jų kada nors atsisakys. Mat varžteliai ir užima daugiau vietos, ir yra brangesni. Be to, „šalutinis“ klijų efektas yra padidintas atsparumas vandens ir dulkių poveikiui, nors pirmasis barjeras šiuo atveju yra guminė tarpinė, supanti įrenginio perimetrą.

Ir nors „iFixit“ inžinieriai aršiai kritikavo suklijuotą konstrukciją, jie pelnytai gyrė „Note 8“ kūrėjus už kai kuriuos lengvai išimamus modulinius komponentus. Pavyzdžiui, labai paprasta iš šio įrenginio išimti ausinių kištuko lizdą, nuo pagrindinės plokštės atskirtas ir „USB Type-C“ lizdas, užsodintas ant mažutės atskiros plokštės.

VIDEO: "Samsung Galaxy Note 8" išardymas

Nulupus stiklinę telefono nugarėlę galima įvertinti, kiek erdvės įrenginio viduje reikalauja taip reklamuojamas rašiklis „S-Pen“ (jam skirta toji pailga pilka juostelė greta akumuliatoriaus). Būtent dėl šios priežasties telefoną projektavusiems inžinieriams teko aukoti akumuliatoriaus talpą – ji yra 200 mAh mažesnė, nei truputėlį mažesniame „Samsung“ gaminyje - „Galaxy S8+“. Išlupus akumuliatorių galima vertinti, koks mažas yra jo tūris ir kokią santykinai nedidelę erdvę jis užima įrenginio viduje.

„iFixit“ auksarankiai apžiūrėjo ir „Note 8“ kamerų sistemą. O šiame įrenginyje kameros yra net keturios – priekyje yra įprastinė kamera asmenukėms ir papildoma kamera akies rainelės skenavimui, o gale – viena įprastinė plataus matymo lauko kamera ir viena „teleskopinė“ kamera su priartinimo funkcija. Taip pat meistriukai, pasinaudoję rentgeno aparatu, parodė, kaip veikia optinio vaizdo stabilizavimo sistema.

Visą ardymo procesą su aprašymais pamatysite šioje svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius