Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„EXPO 2020“ Lietuvos pagrindinis technologinis akcentas – saulės elektrinė

„EXPO 2020“ Lietuvos nacionalinėje dienoje, kurią atidarė Lietuvos premjerė Ingrida Šimonytė, išskirtinis dėmesys skiriamas Lietuvoje sukurtoms naujausioms technologijoms, žiedinei ekonomikai, atsinaujinančiai energetikai ir kitiems šiuolaikiniams sprendimams. Lietuvos paviljono „EXPO 2020“ parodoje Dubajuje partneris yra aukštųjų technologijų kompanijų grupei „BOD Group“ priklausanti įmonė SoliTek.
Lietuvos paviljonas „EXPO 2020“
Lietuvos paviljonas „EXPO 2020“ / „EXPO 2020“

Pagrindiniai akcentai

Visi EXPO paviljonai privalo naudoti atsinaujinančią energiją dėl pastatams keliamų energetinio efektyvumo reikalavimų. SoliTek pagaminta ir sumontuota 49,18 kW galios elektrinė užtikrins visą Lietuvos paviljonui ir ekspozcijai reikalingą elektros energiją, kuri bus naudojama paviljono apšvietimui, vėsinimui ir ventiliacijai.

Lietuvos paviljono pagrindinis technologinis akcentas – ažūrinė medinė fasado konstrukcija su integruota naujos kartos stiklas-stiklas saulės elektrine. SoliTek pateikė visą kompleksinį sprendimą ir užtikrino pilną projekto įgyvendinimą – moduliai, inverteriai, valdikliai, konstrukcijos ir sumontavimas. Ant paviljono stogo sumontuoti SOLID Bifacial dvipusio veikimo moduliai. Dalis modulių integruoti su išretintomis celėmis, atliekantys dar ir stogo dangos funkciją – tai unikalus sprendimas, leidžiantis patekti į vidų šviesai ir mažinantis papildomo apšvietimo poreikį.

6 kW elektrinės dalis buvo suprojektuota ir pagaminta pagal architektūrinę Lietuvos paviljono viziją – pagaminti gelsvos spalvos moduliai ir užtikrintas jų ilgaamžiškumas, esant itin nepalankioms oro sąlygoms (didelis karštis, smėlio audros). Ant plokščio stogo esanti elektrinės dalis atitinka ekstremalių vėjų apkrovoms keliamus reikalavimus, kur vėjo stiprumas siekia iki 45 m/s (160 km/h), todėl buvo suprojektuotos ir sumontuotos specialios konstrukcijos ir balastinės sistemos.

„SoliTek“ iš kitų saulės modulių gamintojų išsiskiria tuo, kad siūlo klientams integruotus, individualius sprendimus. Džiaugiamės, kad galėjome įgyvendinti šį unikalų projektą, kuriame pritaikėme ne tik mūsų pažangiausias technologijas, bet ir pasiūlėme unikalius sprendimus itin specifinėms sąlygoms. Tai jau ne pirmas unikalus SoliTek projektas. Bene įspūdingiausias projektas įvykdytas Ciuriche (Šveicarija) praėjusių metų pradžioje. Tenykščio verslo centro „K3 Handwerkcity“ užsakymu visas jo pastatas buvo paverstas saulės elektrine. Stiklo-stiklo saulės moduliai buvo panaudoti vietoj tradicinių fasado medžiagų. Jų reikėjo net 21 tūkstančio, o bendrasis plotas siekė 3,9 tūkstančio kvadratinių metrų,“ – sako SoliTek Cells įmonės vadovas Julius Sakalauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius