Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Facebook“ žada pristatyti dirbtinio intelekto sistemą, kuri skaitys ir supras visus vartotojų įrašus

Naujausia „Facebook“ kuriama dirbtinio intelekto sistema „DeepText“ turėtų padėti išanalizuoti tūkstančius įrašų per sekundę 20 skirtingų kalbų beveik tokiu pat tikslumu kaip ir žmogus, teigia socialinio tinklo atstovai. Ką tai reiškia „Facebook“ naudotojams?
„Facebook“ logotipas
„Facebook“ logotipas / Scanpix nuotr.

Greitai socialinis tinklas gebės identifikuoti, ką rašote „Facebook“ paskyroje, taip pat jūsų žinutes ir kitą profilyje esantį turinį. Visa tai turėtų būti panaudojama tam, kad gautumėte tikslesnius pasiūlymus ir būtų praplėstos kitos galimybės, rašo engadget.com.

Pavyzdžiui, jeigu „Facebook“ ant savo sienos paskelbsite, kad norite būti kur nors pavežėtas arba pasišnekučiuosite su draugu, kada norėtumėte būti paimtas, „Facebook“ gali jums nusiųsti „Uber“ arba „Lyft“ paslaugų pasiūlymą per „Messenger“ transporto integraciją.

Esminis sistemos kūrėjų iššūkis yra atskirti žargoną ir kitus painius žmonių kalbos dalykus, kuriuos dirbtinio intelekto programos sunkiai supranta.

„Facebook“ tokia technologija siekia padėti sutvarkyti pardavimų įrašus, atrinkti užkratą arba socialiniame tinkle paslėpti neapykantą kurstančią kalbą.

Anot „Facebook“, dirbtinio intelekto sistemos jau daugiau kartų nei žmonės praneša apie įžeidžiančias ar socialinio tinklo taisyklių neatitinkančias nuotraukas.

Akivaizdu, kad socialinio tinklo sistema gali būti naudinga vartotojams ir internetą pavesti saugesne vieta, tačiau ji tuo pat metu kelia ir privatumo klausimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius