Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gandas: jau balandį bus pristatyta nauja „nVidia“ vaizdo plokščių karta

Dabartinė „nVidia“ vaizdo plokščių karta žaidimų mėgėjus ir kriptovaliutų kasėjus džiugina jau beveik dvejus metus, tad bręsta laikas išvysti kažką naujo. O naujausi gandai sako, kad „nVidia“ jau greitu metu pradžiugins ištroškusius greitesnių vaizdo plokščių.
Nvidia logotipas
Nvidia logotipas / Scanpix nuotr.

Anot gandų, naujųjų vaizdo plokščių išleidimas numatytas balandžio mėnesį, minima ir konkreti data - balandžio 12 d. Tiesa, labiau tikėtina, kad tą sulauksime ne realaus naujosios kartos vaizdo plokščių išleidimo, o tik jų anonso. Kita vertus, paskelbimo data galėtų būti ir kovo pabaigoje, kuomet vyks kasmetinis GTC renginys. Paprasčiau pasakius, dabar spekuliacijų yra daugiau nei realios informacijos.

Iš industrijos sklinda žinios, kad „nVidia“ sustabdė GP102 grafikos procesorių gamybą. Tai tie patys lustai, kurie yra montuojami į „GTX 1080 Ti“ vaizdo plokštes. Veikiausiai sustabdyta ir GP104 lustų (naudojamų GTX 1070/GTX 1080) gamyba. Naujieji grafikos procesoriai turėtų būti žymimi kodu, prasidedančiu raidėmis GA. O tai veikiausiai reiškia, kad bus naudojama „Ampere“ architektūra.

Nors ilgalaikiuose „nVidia“ produktų išleidimo planuose „Ampere“ nebuvo, bet kaip tik tai ir turėtų būti ateinanti žaidėjams skirta architektūra. Veikiausiai tai bus vaizdo plokštės su GDDR6 atmintimi, tikimybė, kad „nVidia“ naudos HBM2 yra menka. Tikėtina, kad naujieji grafikos procesoriai bus paremti kiek atnaujinta dabartine „Pascal“ architektūra, tuo pačiu ją patobulinant iki pažangesnio 12 nm gamybos metodo. Pirmiausiai turėtume sulaukti GTX 1070/GTX 1080 pakaitalo, vėliau naujienos pasieks ir kitus frontus.

Pagal „3DCenter“ pateikiamą lentelę, GTX 2070 turėtų lygiuotis su „GTX 1080 Ti“, kas atrodo labai gerai. Kokią spartą galėtų demonstruoti GTX 2080, neatskleidžiama. Reikia suprasti, kad pateikiamos spartos prognozės nėra pagrįstos patikrinta informacija, o tik dar viena spekuliacija padaryta žvelgiant į istoriją. Tad tik laikas parodys, kaip bus iš tikrųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius