-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausios CV kūrimo platformos, gudrybės ir kada darbdaviui geriau siųsti „LinkedIn“ profilį

Geras gyvenimo aprašymas (CV) yra kiekvieno kandidato vizitinė kortelė. Ekspertai pastebi, kad tobulėjant technologijoms darbuotojai vis dažniau į CV kūrimą pažvelgia iš kūrybiškos pusės: pasitelkiami akį traukiantys maketai ir kitos interneto siūlomos gudrybės. Taigi 15min pasidomėjo, kokius įrankius gyvenimo aprašymo kūrimui rekomenduoja personalo vadovai, ką reikėtų įtraukti į savo CV ir kokios gudrybės labiausiai patraukia darbdavio dėmesį.
CV
CV / 123RF.com nuotr.

„Pasakodama kandidatams apie CV svarbą, dažnai mėgstu naudoti produkto pakuotės palyginimą. Jeigu parduotuvėje paėmę į rankas bet kurį produktą ir pažiūrėjęs į jo pakuotę nesuprantate, nei kas čia per daiktas, nei su kuo jis yra valgomas, natūraliai kyla susierzinimo jausmas ir norisi tą daiktą padėti atgal į lentyną“, – 15min CV svarbą pabrėžė Akvilė Kazlienė, „Baltic Amadeus“ personalo vadovė.

Gerai parengto CV svarbą pabrėžia ir „Bitė Lietuva“ žmonių ambasados vadovė Eglė Staniulionė. Jos teigimu, kūrybiškumas nėra pagrindinis kriterijus, nes darbdavio nuomonę galiausiai nulemia aiškumas ir struktūruotai pateikta informacija.

Bitės profų nuotr./Eglė Staniulionė
Bitės profų nuotr./Eglė Staniulionė

Vis dėlto, tai nereiškia, kad geriausias gyvenimo aprašymas yra parašytas juodu ant balto. „Dažniausiai darbdaviai pirmąjį įspūdį apie potencialaus darbuotojo CV susidaro vos per dešimt sekundžių“, – pasakojo E.Staniulionė.

Dėl to susikurti gerą CV nėra taip paprasta, kaip gali atrodyti iš pradžių. Įvedus į „Google“ paiešką žodžius „CV maker“ ar „Resume builder“ (liet. CV kūrėjas) galima pasiklysti tarp siūlomų šablonų, o panaudojus netinkamą – padaryti sau meškos paslaugą.

Į ką atkreipti dėmesį

Personalo vadovai vieningai sutinka – geras CV turėtų būti glaustas, aiškus ir neperkrautas. Jame turi būti surašytos pagrindinės atsakomybės, išsilavinimas ir reikšmingi pasiekimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius