-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„God of War“ apžvalga: metų žaidimas metams dar neįpusėjus?

Po paskutiniojo „God of War“ serijos žaidimo – „Ascension“ – išleidimo jau spėjo praeiti penkeri metai, kuriuos žaidimo kūrėjai, o ypač pagrindinė serijos galva Cory Barlogas, išnaudojo tikrai ne veltui. Naujasis „God of War“ daugelio kritikų jau pakrikštytas kaip geriausias konsolės „PlayStation 4“ žaidimas, ir išties – tai vienas kokybiškiausių, techniškai pažangiausių ir vizualiai geriausiai išpildytų šios kartos konsolių žaidimų.
„God of War“ kadras
„God of War“ kadras / Bendrovės iliustr.

„God of War“ yra vienas tų tikrai vykusių bei protingų tęsinių, kurie būna gerai apgalvoti ir todėl pranoksta savo pirmtakus. Be kelių tikrai kvapą gniaužiančių momentų bei netikėtumų, tai, vis tik, yra jau ne kartą matytų žaismo elementų, dizaino sprendimų ir netgi klišių miksas, tačiau pateiktas žaidėjams kaip reta kokybiškame pavidale.

Žaidimas startuoja naujame, atšiauriame Skandinaviškame pasaulyje. Matome tą patį, serijos fanams puikiai pažįstamą Kratos, tik barzdotą, pavargusį ir laidojantį savo žmoną. Nuo jo nė per žingsnį nesitraukia jaunas sūnus Atrėjas, kuris su vaikišku entuziazmu daro visas įmanomas klaidas ir dėl jų susilaukia rūstaus tėvo žodžio. Būtent tokį šį duetą ir regime visą žaidimą – klystantį ar klausinėjantį vaiką bei nedaugžodžiaujantį, tačiau rūstų tėvą.

Atskiru žodžiu norisi paminėti ir žaidimo kovos mechanikas. Čia matyti, kad kūrėjams neišvengiamai padarė įtaką šios kartos konsolių pažibomis tapusi „Dark Souls“ serija bei „Bloodborne“ stiliaus žaidimai, kurių randasi vis daugiau – vienas paskiausių pavyzdžių būtų „Nioh“. Gana gilią įtaką tai padarė ir naujajam „God of War“, tik, žinoma, čia nėra tokio pašėlusio sudėtingumo. Kita vertus, būtent tokia kovos sistema, kokia ji yra dabar, šiam žaidimui keistai tinka ir jį papildo.

Galiausiai negalima nepagirti žaidimo grafikos ir garso takelio. Žaidimas drąsiai gali klijuoti sau „Sony“ kokybės etiketę. Zonos puikavosi stulbinamu grožiu ir įdomiais ir neatsibostančiais takais, veikėjų ir monstrų dizainas taipogi kiekvieną žaismo akimirką džiugino akį ir sielą. Visgi, žaidimą žaidžiant įprastu PS4 modeliu ne kartą susidūrėme su suprastėjusia kadrų kaita, tad jei dar galvojate apie PS4 Pro įsigyjimą, „God of War“ gali būti puiki paskata tai padaryti.

Pabaigai verta pasakyti, kad „God of War“ tikrai yra vienas tų vertingų pirkinių jūsų „PlayStation 4“ konsolei. O tokiais atvejais tampa ypač gaila, kad žaidimas skirtas tik „Sony“ konsolei ir jo neišbandys kitų konsolių ar asmeninių kompiuterių turėtojai. Kita vertus, šis žaidimas yra tarsi viso, kas šios kartos konsolių rinkoje madinga bei nauja, popuri. God of War yra solidus kūrinys suteikiantis ir pakankamai iššūkių ir įdomių istorijų ar dialogų, bei stulbinančių vaizdų.

VIDEO: God of War | Apžvalga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius