Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google“ ir toliau mokės „Apple“ po milijardą dolerių kasmet, kad jos paieškos sistema būtų naudojama „iOS“ įrenginiuose

Analitikų kompanijos „Morgan Stanley“ duomenimis, interneto gigantas „Google“ nuo 2014 metų ir toliau mokės korporacijai „Apple“ po milijardą JAV dolerių kasmet tam, kad būtent jos paieškos sistema „iOS“ įrenginiuose būtų naudojama pagal nutylėjimą.
„Google“
„Google“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Analitikas Scottas DeVittas ataskaitoje pažymėjo, kad „Google“ turi sąrašą kompanijų, su kuriomis sudaromos tokios sutartys. Šio sąrašo viršūnėje yra kompanija „Mozilla“ ir jos interneto naršyklė „Firefox“. Ji 2014 metais iš „Google“ gaus 400 mln. JAV dolerių, kad „Firefox“ naršyklėje būtų naudojamas būtent „Google“ paieškos variklis.

Antra vertus, 31 proc. viso biudžeto, skirto „duomenų srauto pirkimui“, gaus būtent „Apple“. Taip yra vien dėl to, kad jos mobilieji įrenginiai yra labai populiarūs.

Iš viso „Google“ šiems tikslams skirs apie 3,5 mlrd. JAV dolerių.

Pastebima, kad paieškos milžinas pinigus skiria ne tik tam, kad įsigytų duomenų srautą, bet ir duomenis apie vartotojus, kuriuos pavyksta gauti, kai šie įveda paieškos užklausas. Analitikų vertinimu, dešimtmečio pabaigoje „Google“ panašiems tikslams išleis ne mažiau nei 6,8 mlrd. JAV dolerių per metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius