-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google“ sutiko mokėti už „Wikipedia“ turinį

„Google“ sutiko mokėti „Wikipedia“ už jos paieškos sistemoje rodomą turinį – tais pačiais principais kaip numato JAV technologijų milžinės sudaryti susitarimai su Europos naujienų tarnybomis.
Wikipedia
Wikipedia / 123RF.com nuotr.

Internetinę enciklopediją prižiūrintis labdaros fondas „Wikimedia Foundation“ pranešė, kad „Google“ yra pirmasis mokantis klientas jo komercinei įmonei „Wikimedia Enterprise“, įkurtai praėjusiais metais.

Savo ruožtu ne pelno siekiančiai organizacijai „Internet Archive“, valdančiai svetainę „Wayback Machine“, kuri išsaugo momentines svetainių nuotraukas ir naudojama Vikipedijos nuorodoms taisyti, paslaugos bus teikiamos nemokamai.

„Džiaugiamės galėdami bendradarbiauti su šiomis ilgametėmis partnerėmis“, – antradienį paskelbtame pareiškime cituojama „Wikimedia“ atstovė Lein Beker.

„Wikipedia“, viena iš labiausiai lankomų svetainių pasaulyje, yra nemokama, jos turinį pildo ir atnaujina savanoriai, o jos gyvavimas priklauso nuo labdaros.

„Google“ naudoja „Wikipedia“ turinį savo „pažynimo skydeliui“ – šoninei juostai, kuri papildo pagrindinius paieškos rezultatus, tačiau šios informacijos šaltinis ne visada nurodomas – dėl tokios praktikos „Wikimedia Foundation“ prieškaištavo.

Anksčiau „Google“ yra skyrusi lėšų Vikipedijai per negrąžinamo finansavimo priemonės.

„Jau seniai remiame Wikimedijos fondą, siekdami bendrų tikslų – plėsti žinias ir informacijos prieinamumą žmonėms visame pasaulyje“, – sakė „Google“ atstovas Timas Palmeris.

Fondo pranešime sutarties su „Google“ vertė neatskleidžiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius