Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google“ tapo Kremliaus įrankiu kovoje prieš Aleksejų Navalną?

Bendrovė „Google“ įspėjo Rusijos opozicijos lyderį Aleksejų Navalną, kad jo „Youtube“ kanalas bus užblokuotas, jeigu jis ar jo komanda nepašalins įrašo apie Rusijos milijardieriaus Olego Deripaskos veiklą, rašo „The Moscow Times“.
Aleksejus Navalnas
Aleksejus Navalnas / Stopkadras

O.Deripaskos gimtojo Ust-Labinsko miesto teismo sprendimu (sprendimas priimtas praėjus parai nuo vaizdo įrašo išplatinimo) paskelbtas nurodymas iš A.Navalno „Instagram“ paskyros pašalinti 14 įrašų, iš „Youtube“ – 7 vaizdo įrašus. Toks nurodymas motyvuojamas tuo, jog pažeidžiama asmens teisė į privatumą. Nepaklusus teismo sprendimui iki trečiadienio grasinama, kad bus blokuojamos abi interneto platformos apskritai. Rusijos ryšių reguliavimo tarnyba „Roskomnadzor“ po šio teismo sprendimo įvairius išteklius, įskaitant ir A.Navalno asmeninę svetainę, įtraukė į juodąjį savo sąrašą.

„Google“ priklausanti platforma „Youtube“, paklusdama „Roskomnadzor“ prašymui, išsiuntė ultimatumą A.Navalnui: arba šalinkite vaizdo įrašus, kuriuose minimas O.Deripaska, arba „blokuosime turinį“. „Youtube“ administracijos laiško turiniu pirmadienį pasidalino A.Navalno komanda.

„Roskomnadzor“ ir „Youtube“ laiškai nurodo konkretų vaizdo įrašą, kuris turėtų būti pašalintas, bet ne 25 minučių trukmės tyrimą, kuris buvo publikuotas A.Navalno „Youtube“ kanale ir peržiūrėtas daugiau nei 4 mln. kartų.

VIDEO: A.Navalno tyrimas apie O.Deripaskos ir Kremliaus ryšius

Kovotojas su Kremliaus korupcija sakė, kad teismas pagrasino išjungti jo svetainę po to, kai jis internete publikavo vaizdo įrašą apie įtariamai korupcinius ryšius tarp O.Deripaskos ir Rusijos ministro pirmininko pavaduotojo Sergejaus Prichodko.

Teismo sprendimas paskelbtas praėjus dienai po to, kai O.Navalnas publikavo vaizdo įrašą, kuriame pasakojo apie tai, jog prie Norvegijos krantų plūduriuojančioje O.Deripaskos jachtoje milijardierius su politiku aptaria politinius reikalus likus kelioms savaitėms iki JAV prezidento rinkimų, 2016 metais.

O.Navalno tyrimo pagrindu tapo laisvo elgesio panelė, save vadinanti „oligarchų kabinimo eksperte“ ir internete prisidengianti pseudonimu Nastia Rybka, taip pat remiamasi atvirai prieinamais duomenimis apie oro ir jūrų transportą.

Metalo pramonės magnato teisių į privatumą pažeidimo byla, iškelta N.Rybkai, turėtų būti svarstoma to paties Ust-Labinsko teisme kovo 1 dieną.

A.Navalnas savo tinklaraštyje rašė, kad „Roskomnadzor“ uždarymu pagrasino mažų mažiausiai septyniems leidiniams, kurie publikavo straipsnius apie A.Navalno tyrimą ir pareikalavo straipsnius nedelsiant ištrinti.

VIDEO: A.Navalnas informuoja apie „Roskomnadzor“ nurodymus trinti informaciją

Tarp šių leidinių yra ir žurnalas vyras „Maxim“, kuris buvo priverstas iš savo puslapių pašalinti rinkinį juokelių apie O.Deripaskos ir N.Rybkos ryšius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius