-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įkurtas Australijos ir Lietuvos kibernetinio saugumo tyrimų tinklas

Praėję metai kibernetinio saugumo srityje dėl pandemijos, geopolitinių iššūkių buvo itin aktyvūs. Didelė kibernetinio saugumo ir hibridinių atakų grėsmė – telkia tarptautines mokslininkų pajėgas kovai su jomis ir suteikia platformą kvalifikuotų specialistų paruošimui, rašoma pranešime spaudai.
Duomenų saugumas
Duomenų saugumas / 123RF.com nuotr.

Karališkojo Melburno technologijų instituto (angl. Royal Melbourne Institute of Technology, RMIT) Kibernetinio saugumo tyrimų ir inovacijų centras kartu su Mykolo Romerio universiteto (MRU) Viešojo valdymo ir verslo fakultetu šiandien įkūrė Australijos – Lietuvos kibernetinio saugumo tyrimų tinklą (angl. The Australian lithuanian cyber research network, ALCRN). Atidarymui pasirinkta simbolinė – vasario 8 d. – Tarptautinė saugesnio interneto diena.

Suvienyta patirtis padės kovoti su Rusijos ir Kinijos hibridinėmis atakomis

ALCRN atidaryme Matthew Warrenas, RMIT Kibernetinio saugumo tyrimų ir inovacijų centro direktorius (ALCRN bendrasis direktorius) sakė, „tikimės, kad MRU ir RMIT sukurtas tinklas padės sutelkti žinias, suteiks galimybę imtis bendrų hibridinių grėsmių tyrimų bei įvertinti jų įtaką visuomenėms ir institucijoms Lietuvoje bei Australijoje“. Profesorius yra kibernetinio saugumo ir kompiuterinės etikos srities mokslo tyrėjas ir praktikas.

M.Warreno mokslo straipsniai publikuojami prestižiniuose kibernetinio saugumo krypties mokslo žurnaluose, o ekspertinė nuomonė ir vertinimai kibernetinio saugumo, kibernetinio saugumo valdymo, saugumo rizikos analizės, ypatingos svarbos infrastruktūros objektų apsaugos, žmogaus saugumo ir kibernetinės inovacijos srityse – žinomi skirtingose pasaulio šalyse.

Reginio metu MRU Viešojo valdymo ir verslo fakulteto dekanas prof. Darius Štitilis (ALCRN bendrasis direktorius) sakė, kad „kibernetinį saugumą traktuojame kaip nacionalinio saugumo dalį. Nepaisant to, kad Lietuva patenka į pasaulio ITU (angl. International Telecommunication Union) kibernetinio saugumo reitingo dešimtuką, būtina ir toliau vykdyti tyrimus bei kurti strategijas. Matome didelį Lietuvos ir Australijos bendradarbiavimo potencialą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius