Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Instagram“ išbando naujas funkcijas, skirtas kovai su patyčiomis internete

Nuotraukų ir vaizdo įrašų dalijimosi platforma „Instagram“ pristatė dvi naujas funkcijas, skirtas kovai su patyčiomis internete. Kaip nurodyta bendrovės pranešime spaudai, vienas iš įrankių analizuoja vartotojų parašytus komentarus pasitelkdamas dirbtinį intelektą. Jei komentarai gali būti suvokiami kaip įžeidžiantys, naudotojui išsiunčiamas pranešimas, kuriame siūloma neskelbti įrašo.
Socialiniai tinklai
Socialiniai tinklai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Pirmieji šios funkcijos testai leido mums padaryti išvadą, kad ji paskatina kai kuriuos žmones ištrinti komentarus ir parašyti kažką mažiau įžeidžiančio, kai jiems suteikiama galimybė pagalvoti“, – pažymima „Instagram“ pareiškime.

Netrukus bendrovė pradės bandyti ir kitą funkciją, pavadintą „Restrict“ (angl. apriboti). Ši funkcija leis vartotojui apriboti kitų žmonių galimybę komentuoti naudotojo įrašus – asmens, kuriam bus pritaikyta apribojimo funkcija, komentarai bus matomi tik jam pačiam.

„Iš mūsų bendruomenės jaunų narių esame girdėję, kad jie ne visada nori užblokuoti, nustoti stebėti kitą asmenį ar pranešti apie patyčias, nes tai gali apsunkinti padėtį, ypač jei jie bendrauja su tokiu asmeniu realiame gyvenime“, – pareiškė „Instagram“ vadovas Adamas Mosseri.

Dabar jie galės padaryti taip, kad įžeidžiantys įrašai bus matomi tik jų autoriams.

„Apriboti naudotojai negalės matyti, kada būsite prisijungę prie „Instagram“ arba kada perskaitėte jų tiesioginius pranešimus“, – pridūrė A.Mosseri.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius