Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įsilaužėliai pavogė suaugusių pažinčių svetainių 412 mln. vartotojų duomenis

TechСrunch praneša, kad interneto įsilaužėliai pavogė 412 mln. vartotojų asmeninius duomenis, patekę į kompanijos „FriendFinder Networks“ portalų AdultFriendFinder, Cams.com, Penthouse, Stripshow ir iCams.com duomenų bazes.
Programišius
Programišius / 123rf.com nuotr.

Manoma, kad ataka įvykdyta spalio mėnesį. labiausiai nukentėjo pažinčių portalas AdultFriendFinder, pavogti 300 mln. vartotojų duomenys. Be to, abejojama, ar vis dar saugūs 62 mln. Cams.com bei 7 mln. Penthouse.com vartotojų duomenys.

Manoma, kad FriendFinder padarė keletą klaidų, užtikrindama duomenų apsaugą. Pavyzdžiui, saugojo vartotojų slaptažodžius įprasta tekstine forma, be jokios apsaugos. Kiti šaltiniai teigia, kad slaptažodžiai buvo saugomi, bet jų apsaugai naudotas labai silpnas kriptografinis šifravimo algoritmas (Secure Hash Algorithm 1).

Be to, kompanija saugojo jai jau nebepriklausančio portalo Penthouse.com prisijungimo duomenis ir dar 15 mln. vartotojų, jau panaikinusių savo paskyras, elektroninio pašto adresus ir slaptažodžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius