Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2016-ųjų prognozės: išmanūs laikrodžiai – įvairovė didės

15min pateikia svarbiausių 2016 metų įvykių apžvalgą įvairiose srityse – nuo politikos ar ekonomikos iki sporto, pramogų ar mados. Nors išmanieji laikrodžiai 2015 metais nesulaukė tokio dėmesio, kaip tikėtasi, artimiausiu metu galima tikėtis žymiai didesnės jų įvairovės. Proveržio tikimasi ir išmaniųjų drabužių rinkoje.
Išmanieji laikrodžiai
Išmanieji laikrodžiai / Vida Press nuotr.

Vartotojai išmaniųjų laikrodžių 2015 metais nepuolė graibstyti taip, kaip tikėjosi technologijų įmonės – didelė įrenginių kaina, vos dieną laikančios baterijos ir išmaniuosius telefonus dubliuojančios įrenginių funkcijos išliko didžiausiais išmaniųjų laikrodžių plėtros stabdžiais.

Nepaisant to, išmaniųjų laikrodžių įvairovė didėja. Atrodo, kad jų gamintojai pagaliau rado balansą tarp naujausių technologijų ir klasikos  – LG, „Motorolla“, „Samsung“  „Huawei“  pademonstravo solidžius modelius, o kitąmet iš įrenginių tikimasi ir didesnio funkcionalumo.

Vida Press nuotr./Išmanieji laikrodžiai
Vida Press nuotr./Išmanieji laikrodžiai

2016 m. pradžioje naują laikrodžio versiją turėtų pristatyti „Apple“. Iš „Apple Watch 2“ laukiama atnaujintos „FaceTime“ kameros,  integruotos WiFi funkcijos, kuri leistų gauti el. laiškus, tekstines žinutes ir įvairesnių trečiųjų šalių aplikacijų. 

2016 metais naujovišku moduliniu išmaniuoju laikrodžiu pradės prekiauti britai „Blocks“,  „Kickstarter“ platformoje sulaukę milžiniško pasisekimo. 

Kai kurie ekspertai mano, kad 2016 m. išmanių drabužių rinka suklestės

Didžiausias „Blocks“ išskirtinumas yra papildomi pridedami moduliai – baterijos, širdies pulso, GPS ir modulis su temperatūros, aukščio ir slėgio matavimo jutikliais. 

Išmaniojo laikrodžio kol kas dar nepasiūlė „Microsoft“, tad ekspertai neabejoja, kad  2016 metais išvysime ir jį.

Tarp laukiamiausių 2016 metų išmaniųjų laikrodžių – ir „Motorolla“, „Samsung“, „Pebble“ ir LG atnaujintos versijos. Be to, 2016 m. į išmaniųjų laikrodžių traukinį ketina įšokti ir tradicinių laikrodžių gamintojas „Casio“.

Jau kuris laikas laukiama ir išmaniųjų drabužių proveržio. Išmanūs drabužiai turės integruotus biometrinius jutiklius, kurie padės gauti detalius duomenis apie kūno būklę. Kai kurie ekspertai mano, kad 2016 m. išmanių drabužių rinka suklestės.

VISAS 2016-ųjų PROGNOZES RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius