-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Išmanusis „Honor 6X“: karališkos charakteristikos už kuklią kainą

Išmaniųjų telefonų rinka juda tikrai smagia kryptimi: šalia „senųjų“, garsiųjų ir brangiųjų prekių ženklų tarsi grybai po lietaus dygsta nauji kiniški prekių ženklai, kurie, net ir siūlydami puikiais technines charakteristikas, už jas prašo sumokėti labai kuklias kainas. O kai tie naujieji prekės ženklai pradeda konkuruoti tarpusavyje, kainos darosi dar kuklesnės. Tai įrodė parodoje „CES 2017“ pristatytas „Honor 6X“ išmanusis.
„Honor 6x“ pristatymas
„Honor 6x“ pristatymas / Vaido Neverausko/15min.lt nuotr.

Telefonas su 4 GB darbinės atminties, 64 GB nuolatinės atminties, dideliu 5,5 colių įstrižainės „Full HD“ raiškos ekranu, iš pirmo žvilgsnio tikrai neprastai fotografuojančia kamera, pirštų atspaudų skaitytuvu, milžiniškos talpos akumuliatoriumi ir papildomais programiniais optimizavimais, kurie užtikrina sklandų įrenginio veikimą bei suteikia tam tikrų papildomų funkcijų, pagal šias technines charakteristikas net ir gerai žinomų gamintojų asortimente šiandien pelnytai užimtų flagmano poziciją ir kainuotų ne mažiau 600 eurų. Už kiek tą patį gėrybių rinkinį gali pasiūlyti „Honor“? Stebėtina, bet už pusę kainos – 300 eurų.

O jeigu pakanka ir 3 GB darbinės bei 32 GB nuolatinės atminties, kaina dar labiau sumažės – iki 250 eurų.

Žinoma, kai pasiūlymas „skamba per daug gerai, kad būtų tikras“, dažniausiai taip ir yra. Tad ir „Honor 6x“ atveju yra išlygų. Pirma ir jau iš pirmo žvilgsnio kritusi į akis – „microUSB“ jungtis. Primenu, prasidėjo 2017 metai. Jau 2016 metų flagmanuose į pažangesnę „USB Type C“ pakeista jungtis 2017 metų telefone atrodo kaip tikrų tikriausia atgyvena. Nors, nepaisant senesnės jungties, gamintojas siūlo ir greitojo įkrovimo galimybę.

Kita išlyga – „Huawei“ laboratorijose kuriamo vidutinės klasės „Kirin 655“ procesoriaus naudojimas. Žinoma, tai gali būti mano asmeninis ir nebūtinai teisingas požiūris, tačiau iš asmeninės patirties susidarė įspūdis, kad „Kirin“ procesoriai nusileidžia analogiškos klasės „Qualcomm“ procesoriams ir kaitimu (vadinasi, ir didesnėmis energijos sąnaudomis), ir našumu.

Nors telefono korpusas yra pagamintas iš anoduoto aliuminio, jis neatrodo ir rankoje nesijaučia labai jau prabangiai.

Kita vertus, „Huawei“ garsėja tuo, kad per metus milžiniškas sumas investuoja į tyrimus ir inovacijas. 2015 metų finansinėje ataskaitoje buvo nurodyta 9,2 mlrd. JAV dolerių suma. Ir tuo pačiu paskelbti planai išlaidas šioje srityje didinti, tad nebūtų nuostabu, kad naujos kartos procesorius nuo „Qualcomm“ analogų kokybiškai nebesiskiria.

Ir telefone įdiegta „Android“ sistemos versija yra toli gražu ne naujausia – 6.0. Atnaujinimo iki 7.0 versijos galima tikėtis šių metų antrą ketvirtį. Be to, operacinė sistema yra modifikuota į „Huawei“ įprastą EMUI, kuri gali patikti ne kiekvienam (nors dėl vizualinio panašumo turbūt labiausiai patiks nuskurdusiems „Apple“ gerbėjams, kurie nebeįperka mėgiamo prekės ženklo telefono).

Nors telefono korpusas yra pagamintas iš anoduoto aliuminio, jis neatrodo ir rankoje nesijaučia labai jau prabangiai – labiau taip, kaip ir turėtų jaustis tiek kainuojantis įrenginys.

Bet, nepaisant paminėtų kompromisų, bene svarbiausia priežastis, dėl kurios beveik visi „Honor“ telefonai yra pigesni nei ryšio operatorių salonuose randami įrenginiai – tai pasirinktas prekybos būdas. Pagrindinė šių telefonų prekyvietė yra interneto parduotuvės, tad „Honor“ sutaupo nemenkas sumas rinkodarai ir prekybiniams susitarimams su operatoriais. Kaip ir nemenka dalis kitų Kinijos telefonų gamintojų, su kuriais „Honor“ tiesiogiai konkuruoja.

Pirmąkart šis įrenginys pademonstruotas dar praėjusių metų spalį, tačiau tik dabar „Honor“ skelbia pasaulinę šių įrenginių prekybos pradžią. Deja, Lietuvos kol kas nėra valstybių, kuriose jį galima užsisakyti internetu, sąraše.

Tad susižavėjusiems lieka „standartinis“ pirkimo būdas – ryšio operatorių salonuose. Už padidintą kainą (natūralu būtų tikėtis maždaug 50 eurų dydžio kainos padidėjimo).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius