Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijoje nustatytas pirmasis choleros atvejis nuo 1979 m.

Praėjusią savaitę Ispanijos Kastilijoje-La Mančoje regione nustatytas choleros atvejis. Šios ligos Ispanijoje nebuvo nuo 1979 m.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Cholera Ispanija

Cholera yra infekcinė žarnyno liga, kurios metu viduriuojama, vemiama ir netenkama daug skysčių. Ja užsikrečiama per bakterija Vibrio cholerae užkrėstą vandenį arba maistą.

Ligonį kankina troškulys, mažėja šlapimo kiekis, sutrinka inkstų veikla, išsausėja oda, vystosi širdies nepakankamumas. Negydomi tokie ligoniai miršta.

Viduramžiais, 20 a. ir netgi dabar kyla choleros epidemijų, tačiau jau ilgą laiką Europoje nebuvo fiksuotas nei vienas šios ligos atvejis.

Europos ligų ir prevencijos kontrolės centro duomenimis, kelios Afrikos ir Azijos šalys pranešė apie choleros protrūkius 2021 ir 2022 m. Apie didžiausius tebesitęsiančius protrūkius pranešama iš Afganistano, Bangladešo, Kongo Demokratinės Respublikos, Etiopijos ir Nigerijos.

Ispanijoje choleros diagnozė buvo nustatyta praėjusią savaitę, šiandien pranešta Madride vykstančioje Ispanijos epidemiologų draugijos konferencijoje, rašo naujienų portalas „El Mundo“.

Konferencijoje Madrido sveikatos apsaugos ministerijos visuomenės sveikatos generalinė direktorė Elena Andradas sakė: „Madrido bendruomenėje nustatytas choleros atvejis, apie kurį pranešama ne tik Sveikatos apsaugos ministerijai, bet ir atitinkamai teritorinei administracijai, visuomenės sveikatos inspektoriams“.

Madrido sveikatos apsaugos ministerijos šaltiniai patvirtina, kad choleros atvejis buvo paguldytas į privačią Madrido bendruomenės ligoninę, bet dabar iš jos paleistas.

Šiuo metu yra trys PSO iš anksto kvalifikuotos geriamosios choleros vakcinos (OCV): Dukoral®, Shanchol™ ir Euvichol®. Visoms trims vakcinoms reikia dviejų dozių, kad būtų užtikrinta visiška apsauga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius