Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Išrinkti geriausi 2015-aisiais Lietuvoje sukurti žaidimai

Praėjusį savaitgalį Kaunas ir vėl pulsavo kompiuterinių žaidimų ritmu. Šeštadienio vakarą Kauno rotušėje įvyko antrieji Lietuvos žaidimų apdovanojimai, kuriuose buvo pagerbti geriausi lietuvių sukurti žaidimai bei pirmą kartą buvo skirtas apdovanojimas už nuopelnus Lietuvos žaidimų industrijai.
„Game Awards 3“ akimirka
„Game Awards 3“ akimirka / Organizatorių nuotr.

Valandą trūkusios apdovanojimų ceremonijos metu buvo išaiškinti ir apdovanoti nugalėtojai šešiose kategorijose. Žaidimus rinkimams galėjo nominuoti bet kas, o nugalėtojus rinko kompetentinga žaidimų industrijos atstovų ir IT žurnalistų komisija.

Geriausio garso kategorijoje buvo nominuoti net 3 Lietuvoje sukurti žaidimai, o komisijos simpatijas pelnė „Pepi Play“ studijoje sukurtas edukacinis žaidimas vaikams „Pepi Bath 2“. Geriausio meninio stiliaus ir geriausio žaidimo išmaniesiems nominacijose iš konkurentų išsiskyrė „CATOMIC“ žaidimas, kurio kūrėjai namo išsivežė net du apdovanojimus, o geriausiu „Game Jam“ maratono žaidimu pripažintas „Animal Exorcist“.

Šiemetinių Lietuvos žaidimų apdovanojimuose įtraukta ir nauja kategorija. Pirmą kartą Lietuvoje buvo apdovanotas žaidimas asmeniniam kompiuteriui. Iš viso šioje kategorijoje nominuoti trys darbai – Arvydo Žemaičio sukurtas parduotuvės valdymo simuliatorius „Shoppe Keep“, vilniečių studijos „Tag of Joy“ darbas „Monster Buster: World Invasion“, bei „Charlie Oscar“ studijoje nušlifuotas ir į platųjį pasaulį išleistas strateginis žaidimas „Gremlins Inc“.

Steampunk‘o bruožų turintys „Gremlinai“ taip pat laimėjo ir metų žaidimo titulą. „Charlie Oscar“ žaidimas buvo kuriamas ne tik Lietuvoje, į Vilnių ši bendrovė atsikraustė iš Švedijos. Išskirtine audiovizualine kokybe išsiskiriantis žaidimas jau sulaukė pirmųjų sėkmės ženklų. Lietuvoje gimusius gremlinus jau įsigijo daugiau nei 30 tūkstančių žaidėjų visame pasaulyje, o jo apžvalgas parengė milijonus sekėjų turinčios „Youtube“ žvaigždės.

Renginio pabaigoje buvo pristatytas ir pirmasis apdovanojimas už nuopelnus Lietuvos žaidimų industrijai. Vienbalsiu komisijos narių sutarimu šio pirmojo tokio apdovanojimo labiausiai nusipelnė „Imagine Cup“ laureatas, vienas iš organizacijos „Nesnausk“ įkūrėjų ir tikras Lietuvos žaidimų industrijos pionierius Aras Pranckevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas