Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

IT krizė Rusijoje: vietos saugoti duomenis užteks vos porai mėnesių

Rusija susidūrė su kritine IT krize po to, kai Vakarų debesijos paslaugų teikėjai pasitraukė iš šalies. Skaičiuojama, kad šaliai liko pora mėnesių iki tol, kol duomenų saugyklose nebeliks vietos.
Duomenų analizė
Duomenų analizė / 123RF.com nuotr.

Rusijos vyriausybė ieško įvairių sprendimų, kaip išspręsti šią problemą, pradedant visų turimų šalies duomenų saugyklų nuoma ir baigiant iš šalies pasitraukusių įmonių paliktų IT išteklių perėmimu, rašo „Bleeping Computer“. Nesuradus sprendimo, vietos duomenų saugyklose nebeliks per pora ateinančių mėnesių.

Dėl įvestų sankcijų visos Rusijos įmonės buvo priverstos atsigręžti į vietinius debesijos saugyklų paslaugų teikėjus po to, kai Vakarų debesijos saugyklų paslaugos nutraukė verslo ryšius su šia šalimi.

Pavyzdžiui, Rusijos mobiliojo ryšio operatoriaus „MegaFon“ vietinių saugyklų talpos poreikis padidėjo penkis kartus, „MTS“ – dešimt kartų, o „VK“ vos per savaitę teko ieškoti 20 proc. daugiau saugyklų išteklių.

„TechCrunch“ pranešime teigiama, kad technologijų milžinės „Amazon“, „Google“ ir „Microsoft“ nusprendė sustabdyti debesijos pardavimus Rusijoje po to, kai šalis pradėjo beprecedentę karinę invaziją į Ukrainą. Panašų pranešimą paskelbė ir IBM.

„Amazon Web Services“ prieš kelias dienas paskelbė, kad nebepriims naujų registracijų ne tik iš Rusijos, bet ir iš Baltarusijos.

Priešingai nei šios keturios įmonės, „Cloudflare“ nusprendė, kad „svarbu, jog šalyje veiktų internetas, nepaisant raginimų nutraukti paslaugų teikimą“, teigia „TechCrunch“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius