Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 15

IT specialistų akys krypsta į kitas šalis: kokių atlyginimų tikėtis užsienyje, o kokių – Lietuvoje?

Lietuvoje trūkstant IT darbuotojų dauguma įmonių žvalgosi į užsienio šalių specialistus. Tiesa, akis į užsienį kreipia ir patys specialistai, mat kiekvienoje valstybėje atlyginimo rėžiai gerokai skiriasi. 15min pasidomėjo, kokių algų gali tikėtis skirtingų IT krypčių atstovai užsienyje ir Lietuvoje.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Į užsienį žvalgosi tiek darbdaviai, tiek darbuotojai

„Programuotojai ir visi techniniai žmonės, inžinieriai yra labai paklausūs ir jų trūksta visame pasaulyje“, – 15min pasakojo Inga Langaitė, Lietuvos startuolius vienijančios asociacijos „Unicorns Lithuania“ vadovė.

Tiesa, į kitas šalis žvalgosi ne tik lietuviai specialistai, bet ir pačios įmonės.

„Kadangi trūksta žmonių Lietuvoje, natūralu kad dairomasi kitur“, – situaciją komentavo I.Langaitė.

Kaip pranešime spaudai pasakojo „Deel“ plėtros vadovė Baltijos, Vidurio ir Rytų Europos regione Liina Laas, vienas pagrindinių iššūkių renkantis nuotolinį darbuotoją yra išlaidos: kiekvienoje šalyje galioja skirtinga mokesčių sistema, o įdarbinimo išlaidos gali smarkiai skirtis. Taip pat ne kiekviena suma gali pritraukti gerą specialistą iš užsienio – tarkim, kas patrauklu lietuviui nebūtinai suvilios kanadietį.

Tiesa, atlyginimai dar nėra viskas. Kaip teigia L.Laas, kai kuriose šalyse, pavyzdžiui, JAV, Kanadoje ar Vokietijoje, darbuotojai dažnai yra įpratę gauti daug brangių papildomų motyvacinių priedų, o jie įvairiose šalyse smarkiai skiriasi.

123rf.com nuotr./Kelionė
123rf.com nuotr./Kelionė

„Europos darbuotojai daugiau dėmesio kreipia į darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyrą, tad nuotolinio darbo modelis tampa svarbia motyvacijos priemone. Kituose regionuose žmonės teikia ne ką mažesnę pirmenybę kitiems dalykams, pavyzdžiui, JAV – sveikatos draudimui. Svarbu susipažinti su potencialaus darbuotojo kilmės šalies specifika ir kultūra“, – pranešime spaudai komentavo plėtros vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius