Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV kaltina Kiniją ir Rusiją remiant kibernetinius nusikaltėlius

Iš Kinijos ir Rusijos valdžios nurodymus gaunantys programišiai aktyviai atakuoja JAV kompanijas, siekdami pagrobti intelektinę nuosavybę. Tokią išvadą padarė JAV kontržvalgyba.
Kompiuteris
Kompiuteris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Skelbiama, kad Kinijos piliečiai yra aktyviausi ir nuolatiniai ekonominio šnipinėjimo dalyviai. Be to, teigiama, jog JAV „sąjungininkai ir partneriai“ taip pat neatsisako informacijos apie JAV kompanijas rinkimo.

Dar 2002-aisiais amerikiečių ekspertai teigė, kad kinų karininkai žvelgia į kibernetinį karą kaip į būdą smogti svarbiausiems JAV kompiuteriniams tinklams ir „nugalėti be mūšio, su minimaliais nuostoliais“.

Kibernetinės atakos esą turėjo leisti įveikti JAV karinį pranašumą ir sulaikyti Vašingtoną nuo galimo kišimosi į Kinijos ir Taivanio konfliktą. Be to, programišių atakos gali sukelti gyventojų paniką.

Kinija savo dalyvavimą atakose neigia.

Ekspertai mano, kad ateityje kibernetinės atakos gali būti nukreiptos į Pentagono kompiuterinius tinklus, o duomenys, kuriuos valdžios užsakymu pavyks gauti programišiams, gali būti panaudoti tiek taikos metu, tiek ir kilus kariniam konfliktui su JAV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius