-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jei greitai išsikrauna jūsų „iPhone“, kalta gali būti „Facebook“ programėlė

„Facebook“ aplikacija naudoja didelius baterijos išteklius net ir tuomet, kai ji nėra įjungta, internetiniuose forumuose skundžiasi „iOS“ naudotojai. Pasak jų, aplikacija veikia fone ir išjungus automatinius foninius atnaujinimus, rašo „The Guardian“.
„Apple“ išmanusis telefonas „iPhone 6s“
„Apple“ išmanusis telefonas „iPhone 6s“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„iOS“ programėlių kūrėjo Jonathano Zdziarskio analizė rodo, kad prie baterijos išeikvojimo labiausiai prisideda tai, kad „Facebook“ nuolatos seka vartotojų buvimo vietą.

Vartotojai nustatymuose gali uždrausti prieigą prie buvimo vieta paremtų paslaugų visiškai arba tai leisti tik kai aplikacija naudojama.

„Facebook“ aplikacija kaupia informaciją apie tikslią vartotojo buvimo vietą, kad sukurtų tikslią lankytų vietų istoriją, taip pat įvairioms vartotojo buvimo vieta paremtos paslaugoms bei kitoms „Facebook“ aplikacijoms, kaip „Instagram“.

Išjungus automatinius foninius atnaujinimus buvimo vietos sekimas neišsijungs. Tačiau vartotojai nustatymuose gali uždrausti prieigą prie buvimo vieta paremtų paslaugų visiškai arba tai leisti tik kai aplikacija naudojama.

Tai ne pirmas kartas, kai „Facebook“ kaltiniama dėl „iPhone“ baterijų išsekinimo. 2014 m. vartotojai taip pat pastebėjo, kad telefonas greitai išsikrauna dėl foninių atnaujinimų ir buvimo vietos sekimo.

„Facebook“ teigia girdėjusi apie problemas ir pažadėjo kaip galima greičiau jas išspręsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius