Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK reguliuotoja pradėjo naują tyrimą „Apple“ ir „Google“ atžvilgiu

Didžioji Britanija antradienį pradėjo naują tyrimą JAV technologijų milžinų „Apple“ ir „Google“ atžvilgiu, siekdama įvertinti bendrovių dominavimo debesų žaidimų ir mobiliojo interneto naršyklių srityje praktiką.
„Google“
„Google“ / 123RF.com nuotr.

JK Konkurencijos ir rinkų priežiūros tarnybos (CMA) tirs, ar Silicio slėnio įmonių elgesys riboja vartotojų pasirinkimą, sakoma pranešime.

Šiais metais jau buvo atliktas pirminis tyrimas.

„Apple“ ir „Google“ „turi veiksmingą mobiliųjų ekosistemų duopoliją, leidžiančią joms dominuoti mobiliųjų įrenginių operacinių sistemų, programėlių parduotuvių ir interneto naršyklių srityje“, o tai kenkia konkurencijai.

CMA pridūrė, kad 97 proc. viso mobiliojo interneto naršymo Didžiojoje Britanijoje 2021 metais vyko naudojant „Apple“ arba „Google“ technologijas.

Institucija ketina ištirti, „kaip „Apple“ ir „Google“ dominuoja mobiliųjų naršyklių rinkoje ir kaip „Apple“ riboja prieigą prie debesų žaidimų per savo „App Store“.

Daugelis JK įmonių ir žiniatinklio kūrėjų teigia, kad toks status quo kenkia jų verslui, stabdo inovacijas ir didina sąnaudas, nurodė reguliavimo institucija.

„Galiausiai šie apribojimai riboja pasirinkimą ir gali apsunkinti naujoviškų naujų programėlių pateikimą JK vartotojams“, – pridūrė ji.

„Tuo pačiu metu „Apple“ ir „Google“ tvirtina, kad norint apsaugoti vartotojus, apribojimai reikalingi“, – pažymėjo institucija.

Reaguodamas į pranešimą, „Apple“ atstovas spaudai pažymėjo, kad bendrovė „konstruktyviai bendradarbiaus“ su CMA, tačiau tvirtino, kad įmonės požiūris „skatina konkurenciją ir pasirinkimą“.

„Google“ pabrėžė savo įsipareigojimą kurti „klestinčias, atviras platformas, kurios įgalina vartotojus ir padeda kūrėjams kurti sėkmingą verslą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius