-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JT: daugiau nei trečdalis pasaulio gyventojų niekada nesinaudojo internetu

Jungtinių Tautų Organizacijos duomenimis, beveik 3 mlrd. žmonių (37 proc. pasaulio gyventojų) niekada nesinaudojo internetu.
5G Daiktų internetas
5G Daiktų internetas

Pandeminis augimas

JT Tarptautinė telekomunikacijų sąjunga (ITU) apskaičiavo, kad 96 proc. iš 2,9 mlrd. žmonių, kurie nesinaudoja internetu, gyvena besivystančiose šalyse, praneša „The Guardian“.

Agentūra teigė, kad apytikris žmonių, prisijungusių prie interneto, skaičius išaugo nuo 4,1 mlrd. 2019 m. iki 4,9 mlrd. šiais metais, iš dalies dėl COVID-19 pandemijos.

Tačiau net ir tarp šių interneto naudotojų daugelis internetu naudotis gali retai.

Per pirmuosius pandemijos krizės metus vartotojų skaičius pasaulyje išaugo daugiau kaip 10 proc. – tai bene didžiausias metinis augimas per dešimtmetį.

ITU nurodė, kad tam įtakos turėjo tokios priemonės, kaip karantinas, mokyklų uždarymas ir poreikis naudotis tokiomis paslaugomis kaip nuotolinė bankininkystė.

Tačiau augimas buvo netolygus. Skurdesnėse šalyse interneto prieiga dažnai neįperkama – 46 mažiausiai išsivysčiusiose šalyse beveik trys ketvirtadaliai žmonių niekada nebuvo prisijungę prie interneto.

Jaunesni žmonės, vyrai ir miestų gyventojai dažniau naudojasi internetu nei vyresnio amžiaus suaugusieji, moterys ir kaimo gyventojai, o besivystančiose šalyse šis skirtumas tarp lyčių yra dar didesnis.

ITU pridūrė, kad skurdas, neraštingumas, ribotos galimybės naudotis elektra ir skaitmeninių įgūdžių stoka ir toliau kelia sunkumų „skaitmeninę atskirtį“ patiriančioms šalims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius