Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karščio bangos ir potvyniai: kaip ateityje dėl klimato kaitos transformuosis miestai?

Kas dieną išgirstame įspėjimų apie liūdnus klimato kaitos padarinius – nuo Sibiro tundros nykimo iki antibiotikams atsparių virusų pagausėjimo. Tiesa, vien pavadinimas nurodo, kad labiausiai keisis klimatas, o mokslininkai būsimus orų pokyčius apibūdina kaip „ekstremalius“. 15min pasidomėjo, kokius pokyčius dėl klimato kaitos patirs miestai ir kokių transformacijų ateityje išvysime Lietuvoje.
Klimato kaita
Klimato kaita / 123RF.com nuotr.

Pirmą kartą dėl klimato kaitos mokslininkai pradėjo nerimauti XX a. šeštojo dešimtmečio pabaigoje, o dabar 99 proc. mokslinių straipsnių sutinka – dėl būsimų pokyčių kalta žmonių vykdoma veikla.

Jau dabar nustatyta, kad dėl besikeičiančių klimato sąlygų pasaulyje sparčiai nyksta vabzdžiai bei ropliai, mutuoja paukščiai, tirpsta ledynai ir daugumai žadą atimančių gamtos vietovių gresia išnykimas.

Akivaizdu, kad klimato pokyčiai sukels tiesioginių gyvenimo nepatogumų ir mums patiems. Klimatologų teigimu, labiausiai nuskriausti taps didieji miestai bei pajūrio regionai. Šiems jau dabar reikėtų imtis veiksmų, kad apsisaugotų intensyvėjančių klimato sąlygų ateityje.

„Šie iššūkiai suteikia dar daugiau galimybių pasaulio ir Lietuvos miestus padaryti patrauklesnius, saugesnius ir patogesnius“, – pasakojo urbanistė Justina Miuliuolytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius