Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas šiandien išmanesni: vagys ar apsaugos sistemos?

Statistikos duomenimis, vagystės sudaro didžiąją visų nusikalstamų veikų dalį. Vien praėjusiais metais jų užregistruota beveik 20 tūkstančių, kas dešimta iš jų – vagystės iš gyvenamųjų patalpų. Tiesa, džiugina tai, kad metams bėgant šis skaičius po truputį mažėja. Neabejotinai reikšmės tam turi ir tai, kad apsaugos sistemoms darantis vis išmanesnėms, įsilaužti į namus nepastebėtam tampa vis sunkiau.
Išmanioji apsaugos sistema „AJAX“
Išmanioji apsaugos sistema „AJAX“ / Projekto partnerio nuotr.

Statistikos gerėjimą lemia ir tai, kad vis daugiau žmonių domisi šiuolaikiniais būdais apsaugoti savo namus. „Bitė Lietuva“ atlikto tyrimo duomenimis net 90 proc. žmonių mano, kad išmanūs saugos sprendimai patikimai apsaugo namus. Vis dėlto, iš apklaustųjų tik kas dešimtas turi tokią sistemą savo namuose.

Šiais laikais apsaugos sistemų pasirinkimas rinkoje yra didžiulis, tačiau bet kokia įranga lietuvių netenkina. To paties tyrimo duomenimis kaip vieną svarbiausių kriterijų saugos sistemai respondentai įvardijo paprastumą naudoti – tokį, kad ja galėtų naudotis ne tik suaugusieji, bet ir vaikai. Taip pat, kad ji padėtų apsisaugoti ne tik nuo įsilaužimo, bet ir nuo kitų galimų nelaimių, tokių, kaip gaisras ar vandens nuotėkis.

Išmani apsauga – daug daugiau nei spyna

Reaguodama į šių tyrimų duomenis, išmanius sprendimus kurianti bendrovė „Bitė Lietuva“ savo vartotojams pradeda siūlyti išmaniąją saugumo paslaugą, kurią sudaro išmanioji apsaugos sistema AJAX, būsto turto draudimas, galimybė prisijungti prie saugos tarnybų reagavimo paslaugos, apsaugos sistemai neribojamas „Bitės“ ryšys, mobili aplikacija, leidžianti valdyti apsaugos sistemą už būsto ribų ir „Bitės Profų“ konsultacijos. Todėl įsigydamas šią paslaugą, būsto savininkas viską – nuo apsaugos sistemos iki draudimo ar saugos tarnybų paslaugos – gauna iš vienų rankų.

Projekto partnerio nuotr./Išmanioji apsaugos sistema „AJAX“
Projekto partnerio nuotr./Išmanioji apsaugos sistema „AJAX“

Tačiau didžiausias šios išmaniosios saugumo paslaugos privalumas, anot specialisto, yra būtent jos išmanumas. „Bitė Lietuva“ pasirinko savo srityje lyderiaujančius išmaniųjų apsaugos sistemų kūrėjus AJAX, kas leido Lietuvos būstų savininkams pasiūlyti pažangiausią apsaugos sprendimą: „Vienas iš pasirinkimo kriterijų buvo paprastas įdiegimas bei naudojimas. Davėme šią sistemą išbandyti patiems įvairiausiems žmonėms ir net vaikams, kuriems taip pat nekilo jokių problemų pajungiant sistemą. Visas procesas užtrunka iki 15 minučių“, – pasakoja „Bitės Profas“ Egidijus Adomkaitis.

Galima valdyti tiesiog telefonu

Sistemos naudojimas yra dar paprastesnis – atsisiuntus programėlę ir sujungus detektorius, visada galima matyti jų būvį, o apie kiekvieną įvykį informuos žinutė arba skambutis. Nereikės rūpintis ir dėl detektorių baterijų, kurios veikia iki 7 m., o joms senkant naudotojas taip pat informuojamas pranešimu.

Svarbu ir tai, kad detektoriai nuo išmaniosios centralės gali būti nutolę net dviejų kilometrų atstumu, kas itin aktualu turintiems garažus, rūsius ar norintiems šią sistemą įdiegti namų arba ofisų komplekse. Šią sistemą galima drąsiai įsirengti ir daugiabutyje – išmaniajai centralei esant bute, nekils jokių problemų norint turėti detektorių ir sandėliuke.

„Be to, ši sistema apima ne tik apsaugą nuo įsilaužimų. Skirtingi detektoriai gali reaguoti ir į dūmus, ugnį, vandenį ir t.t. Sistemos kūrėjų duomenimis, net 70 proc. klientų, išbandę sistemą, grįžta įsigyti vieno ar kito papildomo detektoriaus“, – sako E.Adomkaitis.

Projekto partnerio nuotr./Namų apsaugos valdymas išmaniajame telefone
Projekto partnerio nuotr./Namų apsaugos valdymas išmaniajame telefone

Sistema, kuri kasdien mokosi

Vis dėlto, ne vienam kyla pagrįstas klausimas: o jei vagys tiesiog atjungs pačią sistemą ar elektrą – ar tuo ir baigsis namų apsauga? „Apie kiekvieną bandymą pajudinti detektorių, atidaryti ar išjungti sistemą naudotojas yra iškart informuojamas. Net dingus elektrai, išmanioji centralė – kuri yra vienintelis elektros laidą turintis įrenginys – veiks iki 15 valandų. Apie elektros dingimą taip pat informuojama pranešimu“, – teigia ekspertas.

Įsirengę saugos sistemą greičiausiai nenorėtų papildomai jaudintis dėl netyčinio jos įsijungimo, tai itin aktualu auginantiems gyvūnus. Į tai atsižvelgė ir AJAX sistemos kūrėjai, „išmokę“ sistemą atpažinti tam nedidelio aukščio ir svorio gyventojus, kad ši jų judesių nefiksuotų kaip įsilaužimų į namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius