Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keturiese – prieš keliskart gausesnį priešą: kariuomenė bando naują gynybos taktiką

Karybos naujoves išbandantis Vaidoto batalionas testuoja naują taktiką – gynybą spiečiais. Kas tai yra ir kuo ši taktika skiriasi nuo ankstesnės praktikos?

Mechanizuotos pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Vaidoto batalionas – vienas iš tų, kuriame tarnauja daugiausiai šauktinių karių.

Dabartinėje pamainoje – daugiau kaip 400 karių, atliekančių devynių mėnesių pradinę privalomąją tarnybą. Batalione – penkios kuopos, iš jų trys mechanizuotosios pėstininkų, aprūpintos šarvuočiais M-113. Kitais žodžiais tariant, pagal mūsų kariuomenės standartus, batalionas yra sunkiai mechanizuotas. Savo arsenale vaidotėnai turi ir 120 bei 80 mm minosvaidžių, automatinių granatsvaidžių GMG.

Vis dėlto, įvaldę mechanizuotųjų pėstininkų taktiką, vaidotėnai jau kelerius metus eksperimentuoja. Po Rusijos agresijos prieš Ukrainą, kariuomenės vadovybei puikiai supratus, kad krašto gynyba gali pareikalauti ir netradicinių sprendimų, Vaidoto batalionas tapo galimų naujų priemonių ir taktikos išbandymo vieta.

Vaidoto batalionas buvo pirmasis tarp reguliariųjų Sausumos pajėgų, kuriame išmokta stabdyti priešą panaudojant savadarbes priemones. Manevrinėje gynyboje batalionas gali būti atskirtas nuo kovinių atsargų tiekimo kelių, todėl kariai privalo mokėti pasigaminti savadarbių sprogmenų, kurie gali efektyviai stabdyti priešo kovinę techniką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius