Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 31

Naujausi išmanieji telefonai: kiek kainuoja Lietuvoje, o kiek JAV ar Lenkijoje?

Naujausi „iPhone“ ar „Samsung“ išmaniųjų telefonų modeliai – brangus malonumas, už kurį Lietuvoje gali tekti pakloti ir 1500 eurų. Tuo tarpu kitose šalyse kainos gali skirtis ir keliais šimtais eurų. 15min pasidomėjo, kiek skirtingose šalyse kainuoja naujausi išmanieji telefonai bei kodėl kainos kartais ženkliai skiriasi.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Skirtingas kainas lemia keli veiksniai

„Pasaulis internete dabar mažas – žmonės mato reklamas ir pasiūlymus iš kitų šalių, tad, natūralu, kad kyla klausimų, kodėl tas pats įrenginys kainuoja skirtingai, pavyzdžiui, JAV ir Europoje“, – 15min pasakojo Andrius Budreika, „Tele2“ mobiliosios įrangos produktų grupės vadovas.

Išmaniųjų įrenginių eksperto, „Bitės Profo“ Martyno Vrubliausko teigimu, labiausiai kainų skirtumai matosi tarp didžiųjų rinkų, tarkim – JAV ir Europos.

Bet kokio gaminio ar paslaugos kainą skirtingose šalyse gali lemti daug veiksnių – šalies mokesčiai, gyventojų perkamoji galia, bendra rinkos ir konkurencinė situacija, transportavimo išlaidos ir sudėtingumas.

123RF.com nuotr./Telefonas
123RF.com nuotr./Telefonas

„Pavyzdžiui, į sunkiau pasiekiamas vietas pristatymas paprastai yra brangesnis. Taip pat, dažnai tarp šių rinkų skiriasi ir modelių savybės, įrenginiuose gali būti naudojami skirtingi lustai, gaminami išmanieji su skirtingomis vidinėmis atmintimis ir pan.“, – pasakojo M.Vrubliauskas.

A.Budreika pastebi, kad kalbant konkrečiai apie mobiliųjų telefonų kainas, kiekvienas regionas turi savo mokestinę politiką. „Pavyzdžiui, JAV parduodami daiktai atrodo pigesni, bet nereikia pamiršti, kad kiekvienoje valstijoje mokesčiai – skirtingi, o komunikuojama kaina dar prieš mokesčius. Taigi galutinė vartotojo kaina iš tiesų gali būti didesnė ir ten“, – komentavo ekspertas.

Jo teigimu, kainų skirtumai Europoje ne tokie dideli ir dažnai gali kilti ne tik dėl mokesčių skirtumų, bet ir dėl kainodaros ar konkurencinės aplinkos šalyje.

Dažnai tarp šių rinkų skiriasi ir modelių savybės, įrenginiuose gali būti naudojami skirtingi lustai, gaminami išmanieji su skirtingomis vidinėmis atmintimis

15min pasidomėjo, kiek naujausi „Samsung“ ir „iPhone“ išmanieji telefonai kainuoja Lietuvoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje, JAV ir Australijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius