Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija smerkia „nepagrįstą“ Kanados draudimą naudoti „Huawei“ įrangą 5G tinklams

Pekinas penktadienį užsipuolė Otavą dėl draudimo 5G tinklams naudoti kinų telekomunikacijų milžinių „Huawei“ ir ZTE įrangą, ir pavadino šį draudimą nepagrįstu.
5g
5g / 123RF.com nuotr.

Seniai lauktą žingsnį Kanada žengė po JAV ir kitų svarbių sąjungininkių.

„Kinija tam griežtai nepritaria“, – reporteriams sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas Wang Wenbinas. Jis pridūrė, kad Pekinas „imsis visų būtinų priemonių“ kinų kompanijoms apsaugoti.

„Šis žingsnis prieštarauja rinkos ekonomikos principams ir laisvosios prekybos taisyklėms“, – pridūrė jis.

Apie draudimą ketvirtadienį pranešė kanadiečių pramonės ministras Francois-Philippe'as Champagne'as. „Skelbiame savo ketinimus uždrausti įtraukti į Kanados telekomunikacijų sistemas „Huawei“ ir ZTE produktus bei paslaugas“, – sakė jis.

JAV vyriausybė daug metų įtikinėja sąjungininkes, tokias kaip Kanada, neleisti „Huawei“ dalyvauti kuriant naujos kartos 5G mobiliojo ryšio tinklus, nes nuogąstaujama, kad komunistinės Kinijos valdytojai gali priversti šią kompaniją padėti vykdyti kibernetinį šnipinėjimą. JAV yra įspėjusios, kad iš naujo svarstys, ar dalytis žvalgybine informacija su šalimis, naudojančiomis „Huawei“ įrangą.

Ir „Huawei“, ir Pekinas tokius įtarimus atmeta. Kinija įspėjo dėl padarinių šalims, įvedančioms suvaržymų šiai telekomunikacijų įrangos tiekėjai.

Wang Wenbinas penktadienį apkaltino Kanados vyriausybę „rimtai kenkiant kinų kompanijų teisėtoms teisėms ir interesams“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius