Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klimato kaita vienoje nuotraukoje: baltosios meškos pirmą kartą pastebėtos ėdančios delfinus

Baltosios meškos pirmą kartą aptiktos gaudančios ir ėdančios delfinus – po to, kai šie jūros žinduoliai buvo priversti plaukti šiaurėn į Arkties vandenyną dėl šylančio klimato, rašo „The Independent“. Ko nesuėsdavo, meškos „užšaldydavo“.
Baltoji meška ėda delfiną
Baltoji meška ėda delfiną / polarresearch.net nuotr.

Delfinai į šiaurę plaukdavo tik esant šiltoms vasaroms – tačiau praėjusiais metais jie į Arkties vandenyną patraukė pavasarį.

Meškos delfinus gaudė panašiai kaip ir ruonius, kuriais paprastai minta. Ir delfinai, ir ruoniai retkarčiais išnyra pro ledo properšas, kad įkvėptų oro. Prie jų grobio ir laukia baltosios meškos.

Mokslininkai šį meškoms neįprastą elgesį pirmą kartą pastebėjo 2014 m. Nuo to laiko mažiausiai šešios skirtingos meškos buvo pastebėtos ėdančios delfinus, skelbiama jų ataskaitoje. 

Kai pasisotindavo delfinu, meškos likusį žinduolio kūną užversdavo ledu – kad jį pabaigti galėtų vėliau. Toks elgesys – itin retas baltosioms meškoms. Mokslininkai mano, kad jos taip elgtis išmoko, nes trūksta maisto.

Mokslininkų ataskaitoje rašoma, kad meškų šonkauliai – akivaizdžiai matyti net per kailį, jos yra be galo liesos. Arkčiai šylant, baltųjų meškų populiacija smarkiai mažėja. 

polarresearch.net nuotr./Baltoji meška ėda delfiną
polarresearch.net nuotr./Baltoji meška ėda delfiną

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius