Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kompiuterinis žaidimas apie Igorį Molotkovą populiarumo Lietuvoje nesulaukė

Kiekvienam kompiuteriniam žaidimui reikia įkvėpimo šaltinio ir herojaus. Lietuvos studentų sukurto žaidimo herojumi tapo nuo pareigūnų su automatu AK 47 pabėgęs Igoris Molotkovas. Nors istorija apie bėglį visuomenėje sulaukė didelio atgarsio, žmonės per kelias dienas sukurtu žaidimu domisi menkai.
AKA IGOR 47 žaidimo akimirka
AKA IGOR 47 žaidimo akimirka

Pirminę žaidimo apie bėglį versiją – AKA IGOR 47, Marijus Lapinskas ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentai Karolis ir Gytis sukūrė universiteto organizuotame renginyje „Hacker Games: Vilnius“.

Galima šokinėti per žmones, šauti į viršų ir juos išbaidyti. Jei atsitrenki į žmogų, atvažiuoja policijos automobilis ir rodoma, kaip „Igorį“ išsiveža.

„Iš pradžių neplanavome pabaigti žaidimo, bet pagalvojome, jei susidomėjimas yra, jį pakoreguosime, kad žaidėjai galėtų minimaliai pažaisti“, – pasakojo M.Lapinskas. Jis teigia, kad iš žaidimo užsidirbti komanda nesvarstė, o pagrindinis tikslas buvo pasimokyti dirbti su „Unity 3D“ platforma.

AKA IGOR 47 turi du režimus: „Story Mode“ arba „Challenge Mode“.

Pirmuoju atveju žaidimas pradedamas nuo pokalbio su policininku, kai veikėjas „Igoris“ gauna ginklą, o vėliau ekrane matomas užrašas „Igor lied“ ( Igoris pamelavo) ir veikėjas pradeda su ginklu bėgti per Pašilaičius, žaidėjas jį valdo.

„Galima šokinėti per žmones, šauti į viršų ir juos išbaidyti. Jei atsitrenki į žmogų, atvažiuoja policijos automobilis, ir rodoma, kaip „Igorį“ išsiveža, – sakė M.Lapinskas. – Antrajame lygyje veiksmas prasideda Naujininkuose. Ten atsiranda banano žievės, ant kurių „Igoris“ gali paslysti. Jei paslysta – išveža policija.“

Pereiti žaidimą, jei viskas einasi sklandžiai, anot M.Lapinkso, trunka nuo trijų iki penkių minučių.

Pasirinkus „Challenge“ režimą „Igoris“ bėga per Naujininkus ir renka taškus, čia atvažiavęs policijos automobilis žaidimo užbaigti negali.

AKA IGOR 47 galima žaisti tik parsisiuntus ir įsirašius į kompiuterį. Internetinės versijos kūrimu komanda neužsiėmė, nes tam reikėtų išlaikyti serverius.

Pasak M.Lapinsko, susidomėjimas žaidimu nėra didelis – iki antradienio popietės AKA IGOR 47 parsisiųstas 350 kartų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius