TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti

Konkursas: fotografuok telefonu, laimėk 10 tūkst. eurų

Veikiausiai kiekviename telefone galima rasti šimtus nuotraukų, kuriomis fiksuojame mums svarbiausius dienos įvykius. Visgi šiuose kadruose įamžinta ne tik emocinė vertė. Tuo įsitikinę mobiliosios fotografijos konkurso „Huawei Next Image“ organizatoriai, pasiruošę už telefonu padarytą nuotrauką ne tik sumokėti 10 tūkst. eurų, bet ir ja papuošti prestižinį „National Geographic“ žurnalą, o kadro autorių pakviesti į fotografijos ekspediciją Italijoje, rašoma pranešime spaudai.
Viena iš 2017 konkurse apdovanotų nuotraukų
Viena iš 2017 konkurse apdovanotų nuotraukų / Yuzi nuotr.

Organizatoriai skelbia tik vieną griežtą sąlygą: telefonas, kuriuo fotografuojama, turi būti pagamintas „Huawei“.

Išmaniesiems telefonams šiandien keliami itin aukšti reikalavimai, kurių vienas esminių – šiuolaikinio žmogaus tempą ir poreikius atitinkanti kamera. Naudojant moderniąsias technologijas, išmanieji telefonai šiandien jau gali užfiksuoti kadrus, kurių kokybė prilygsta įprastiems skaitmeniniams fotoaparatams.

„Huawei“ nusprendė pagerbti fotografų, kurių rankose – tik telefonas, talentą ir parodyti jų darbo rezultatus visam pasauliui. Mobilios fotografijos konkurse „Huawei Next Image“ dalyvauti ir varžytis 6 kategorijose (Faces, Good Night, Hello Life!, Check-In, Nature ir Story Board) gali kiekvienas. Bet kuriuo „Huawei“ telefonu darytų nuotraukų internetinėje platformoje laukiama iki šių metų rugpjūčio 20-osios, o dar po 8 dienų viešo balsavimo būdu paaiškės geriausių kadrų autoriai.

Pateikti savo nuotraukas konkursui galima šiuo adresu.

Nuotraukos visuomenės verdikto lauks iki rugpjūčio 28 d., o tada net 50 daugiausiai pamėgtų kadrų vertins profesionali komisija, kurią sudarys „Huawei“ Vidurio ir Šiaurės Europos verslo vartotojų grupės prezidentas Wang Yanmin, oficalus leidinio „National Geographic“ fotografas Dominicas Bracco, sertifikuotas „Leica“ fotografas Alexas Lambrechtsas, „World Press Photo“ nugalėtojas Tomaszas Lazaras, danų fotografas Bobby Anwaras ir aktorė, „Huawei P20“ serijos veidas Gal Gadot.

Kiekvienos kategorijos nugalėtojas bus apdovanotas Huawei kompiuteriu „Matebook X“, 2000 eurų grynais, o visus sužavėję kadrai atsidurs „National Geographic“ žurnale. Antros ir trečios vietos nugalėtojai (kiekvienos kategorijos prizininkus taip pat išrinks visuomenė) gaus „Huawei P20 Pro“ ir „Huawei P20“ išmaniuosius telefonus. Galiausiai, pagrindinio prizo nugalėtojas džiaugsis „Matebook X“ kompiuteriu, 10 tūkst. eurų grynais, vieta „National Geographic“ žurnale ir išskirtine galimybe sudalyvauti „National Geographic“ ekspedicijoje, kuri jau šį rugsėjį vyks Italijoje.

Praėjusių metų konkurso laureatė Francisca Reyes buvo apdovanota 20 tūkst. JAV dolerių prizu.

F.Reyes nuotr./2017 konkurse triumfavusi nuotrauka
F.Reyes nuotr./2017 konkurse triumfavusi nuotrauka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Užsisakykite 15min naujienlaiškius