Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Labai bloga idėja: kodėl negalima kraunamo telefono dėti po pagalve

Daugelis žmonių eidami miegoti prijungia telefoną prie įkroviklio laido ir pasideda jį šalia savęs, kad prireikus galėtų lengvai pasiekti. Nemažai žmonių telefoną laiko po pagalve. Tačiau miegoti taip arti įrenginio nėra geriausia idėja – ypač kai jis kraunamas.
Prie lovos kraunamas telefonas
Prie lovos kraunamas telefonas / 123RF.com nuotr.

„Apple“ atnaujino „iPhone“ išmaniųjų telefonų įkrovimo rekomendacijas. Jose daugiausia dėmesio skiriama miegui ir pavojams, kylantiems miegant šalia kraunamo telefono.

Pirma, bet koks į elektros tinklą įjungtas prietaisas kelia užsidegimo, elektros šoko, telefono ir turto sugadinimo pavojų. Bendrovė rekomenduoja telefoną visada krauti gerai vėdinamoje patalpoje.

Antra, kraunant telefoną po antklode ar pagalve taip pat kyla didesnis pavojus, nes prietaisas gali greitai sulūžti. Nerekomenduojama miegoti ant telefono, maitinimo adapterio ar belaidžio įkroviklio. Taip pat labai svarbu neuždengti telefono ar įkrovimo įrenginio – ypač kai jie yra prijungti prie elektros tinklo.

Trečia, užsidegimo rizika padidėja naudojant neoriginalius, nežinomų gamintojų įkroviklius. Nurodoma, kad daug pigesni priedai dažniausiai neatitinka įrangos gamintojų saugos standartų.

Taip pat reikėtų nepamiršti, kad įkrovimo įrenginius būtina pakeisti iš karto, kai tik jie sugenda. Naudojant nekokybišką įkrovimo įrangą ar laidus, gali kilti gaisro, elektros šoko ir sužalojimų pavojus, taip pat gali būti sugadintas telefonas ir kitas turtas.

Nors tai yra „Apple“ rekomendacijos, jas galima taikyti bet kurio kito gamintojo telefonams, nes įkrovimo principai yra panašūs. Kraunant visi prietaisai įkaista, todėl, norint išvengti rizikų, jie turi būti laikomi vėsesnėse patalpose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius