Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laukiama rimtų permainų, kurių pavydės visi „iPhone“ naudotojai

Panašu, kad netrukus „Google“ ketina išplatinti „Instant Apps“ funkcionalumą, apie kurį paskelbta prieš metus, per „Google IO 2016“ konferenciją. Ši nauja operacinės sistemos galimybė išmaniųjų telefonų naudotojams sutaupys daugybę vietos įrenginiuose, nes leis programėlėmis naudotis jų neįdiegiant į patį įrenginį, rašo technradar.com.
„Android Nougat“ operacinės sistemos talismanas
„Android Nougat“ operacinės sistemos talismanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kitas svarbus „Instant Apps“ privalumas – mobiliosios operacinės sistemos vartotojai, naršyklėje paspaudę, tarkime, interneto parduotuvės nuorodą, bus nukreipti ne į interneto parduotuvės „naršyklinę“ versiją (jos paprastai būna nelabai pritaikytos išmaniesiems įrenginiams), o į aplinką, kuri būdinga tos interneto parduotuvės programėlei, esančiai „Google Apps“ kataloge (su sąlyga, kad svetainės šeimininkai paruoš savo svetainę ir programėlę tokiam veikimui). Vartotojui atrodys, kad jis naudojasi ne naršykle, o specializuota programėle.

„Instant Apps“ funkcionalumas jau dabar prieinamas iš kai kurių įrenginių (konkrečiai – „Google Pixel“), nors šio funkcionalumo palaikymas turi būti rankiniu būdu įjungiamas nustatymuose. Tuo tarpu „XDA Developers“ programėlių parduotuvės "Play Store" 7.8.15 versijoje aptiko tam tikrų užuominų, kad netrukus „Instant Apps“ taps prieinamu kur kas didesniam mobiliųjų įrenginių spektrui.

„XDA Developers“ skelbia, kad vartotojai netrukus galės įsijungti „Instant Apps“ pasinaudodami su „Google Play Store“ susietu elektroninio pašto adresu.

Tikėtina, kad paslaugų, palaikančių „Instant Apps“ veikimą, įvairovė artimiausiu metu turėtų smarkiai išaugti – „Google“ pasiūlė labai nesudėtingą šios funkcijos palaikymo techninį įgyvendinimą.

Galima tikėtis, kad šios funkcijos atsiradimas smarkiai pakeis išmaniųjų įrenginių naudojimo patirtį: kai vartotojai yra nukreipiami į telefonuose naudoti nepatogias interneto parduotuves, jie pirkimą atideda vėlesniam laikui, kai prisėdama prie pilnaverčio kompiuterio – su „Instant Apps“ galima tikėtis daugiau impulsyvių pirkinių iškart juos pamačius telefone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius