Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvoje bus griežtinama asmens duomenų apsauga

Po poros metų Lietuvoje planuojama diegti Europos Sąjungos šiemet priimtą griežtesnę asmens duomenų apsaugos reformą.
Duomenys
Duomenys / Fotolia nuotr.

Pasak skaitmeninės erdvės apžvalgininko Džiugo Paršonio, prie naujos tvarkos turės prisitaikyti tiek verslo įmonės, tiek pavieniai asmenys.

„Iki šiol mes turėjome tam tikrą kategoriją įmonių arba organizacijų, kurios buvo tos vadinamosios asmeninės informacijos valdytojos, o dabar, po reformos, naujoji tvarka turėtų paveikti absoliučiai visus ir visiems bus taikomos vienodos, net ir pačios smulkiausios, taisyklės. Iš tikrųjų, jeigu aš rašau tinklaraštį, ir jeigu mano tinklaraštyje kažkas rašo komentarus, aš gaunu IP adresą, vardą, pavardę – tai jau yra asmeniniai duomenys ir aš jau turiu su jais elgtis atsakingai“, – sako Dž. Paršonis.

Naujoji tvarka leis lengviau pašalinti duomenis iš skaitmeninės erdvės, bus užtikrintas saugesnis privačių duomenų perkėlimas. Ar saugūs asmeniniai duomenys skaitmeninėje erdvėje, diskutuojama pirmą kartą Lietuvoje surengtame „Skaitmeninių teisių forume“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius