-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Like“ mygtuko istorija: iš pradžių turėjo būti „Awesome“

Trečiadienį „Facebook“ socialinis tinklas praplėtė galimų išreikšti emocijų skaičių. Nuo šiol galima nebe tik spausti „patinka“, bet ir išreikšti nuostabą, liūdesį, pyktį bei parodyti, kad mylite skelbiamą įrašą. Tačiau ar žinojote, kad nedaug trūko, jog „patinka“ mygtuko išvis nebūtume turėję? „Like“ mygtukas turėjo būti „Awesome“, tačiau tam pasipriešino pats Markas Zuckerbergas.

Pirmą kartą „Facebook“ apie emocijos, leidžiančios išreikšti palankumą kokiam nors įrašui socialiniame tinkle, sukūrimą pradėjo svarstyti dar 2007 m. Svarstyti įvairūs variantai – žvaigždė, pliusas, į viršų iškeltas nykštys, tačiau galiausiai apsistota ties žodžiu „Awesome“ (liet. „nuostabu“), pasakoja tuomet „Facebook“ dirbęs Andrew Bosworthas.  

Galiausiai specialiai šiam tikslui suburta komanda pradėjo dirbti ties „Awesome“ mygtuko kūrimu ir jo integracija. Rugpjūtį kaip alternatyva žodžiui „Awesome“ buvo pasiūlyta „Like“, tačiau iš pradžių komanda nutarė, kad šis žodis yra per daug nuobodus.

Vis dėlto M.Zuckerbergas, nepaisydamas to, kad visa jo komanda stengėsi jį įtikinti, kad nieko nėra nuostabiau negu „Nuostabu“, laikėsi pozicijos, kad jam labiau patinka „Patinka“. Galiausiai jis tuo įtikino kitus „Facebook“ kolektyvo narius ir buvo apsistota ties „Like“.

Ilgą laiką po to „Like“ mygtuko paleidimas buvo atidėliojamas dėl įvairių techninių problemų, be to, svarstyta, kad galbūt jis turėtų būti privatus: niekas negalėtų matyti svetimų „Like“ paspaudimų. Vis dėlto nutarta mygtuką „Like“ padaryti viešą.

„Like“ startavo 2009 m. vasarį.

„Like“ startavo 2009 m. vasarį, apie tai viena „Facebook“ darbuotoja pranešė savo tinklaraščio įraše, pavadintame „I Like This“. Įraše aiškinta, kad „Like“ mygtukas turėtų patobulinti komentarų skiltį: nuo dabar, teigė įrašas, norintys išreikšti savo nuomonę vienu žodžiu žmonės spaus „Like“, o tie, kam to neužtenka, rašys komentarą. 

Nuo tada daugelio asmenų internetinis gyvenimas šiek tiek pasikeitė, o pats „Like“ mygtukas nepakitusiu formatu išsilaikė  septynerius metus – iki 2016 m. vasario. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius