Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Medinis skaičiuotuvas vaikus aritmetikos moko stuksenimais

Tai – medinis elektroninis skaičiuotuvas „Knock-knock“. Jo matmenys yra daug įspūdingesni nei įprasto skaičiuotuvo, be to, jis neturi nei ekrano, nei klaviatūros.
Medinis skaičiuotuvas
Medinis skaičiuotuvas / Kadras iš „Vimeo“
Temos: 2 Matematika Menas

Šis įrenginys buvo sukurtas Lozanos mieste (Šveicarija) esančiam Dizaino ir šiuolaikinio meno muziejui.

Visos komandos (pridėti, atimti, dauginti ar dalinti) skaičiuotuvui pateikiamos stuksenimais į konkrečią jo sritį, o rezultatą įrenginys taip pat „atstuksena“:

VIDEO: Knock Knock @ HEAD media design

Dizaineris Khalilas Klouche mano, kad toks skaičiuotuvas padės vaikams anksčiau pažinti matematikos paslaptis. Vaikai dažnai beldžia į įvairius daiktus be jokios priežasties. Jei paslaptinga dėžutė jiems atsakys ta pačia kalba – galima gauti savotišką dialogą.

Pamažu vaikas supras, kad beldimas į skirtingais ženklais pažymėtus plotus duoda skirtingą rezultatą. Supažindinus su skaičiavimo ypatumais, galima bus vaizdžiai parodyti, kad devyni yra žymiai daugiau nei du. Svarbiausia – nepersistengti su dydžių eiliškumu.

Medinio skaičiuotuvo viduje yra paprasčiausia Arduino plokštė ir keturi mikrofonai – po vieną prie kiekvieno aritmetinio ženklo. Analizuodamas signalų lygių skirtumą, kontroleris nusprendžia, į kokį segmentą buvo pabelsta. Skaičiuojamas pabeldimų skaičius ir atliekamos atitinkamos operacijos.

Rezultatų pateikimas, aišku, yra ginčytina idėja – ne visi norės klausyti ir skaičiuoti pabeldimus, kad sužinotų rezultatą. Bet tai juk menas, taigi praktiškumas nėra pats svarbiausias dalykas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius