Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Melaginga reklama apkaltinta „Bitė“ nepatenkinta interneto matavimų rezultatais

Vartotojų teisių gynimo centrui (VTGC) ir „TelcoQ Ltd.“ paskelbus, kad „Bitės“ reklama apie greičiausią 4G internetą Lietuvoje neatitinka tikrovės, bendrovė išplatino pranešimą, kuriame teigia, kad matavimus atlikusi „TelcoQ Ltd.“ turi sąsajų su telekomunikacijų operatoriumi „Tele2“. Todėl esą 4G ryšio matavimai, kuriais remiasi VTGC, galėjo būti netikslūs.
Moteris naudojasi telefonu
Moteris naudojasi telefonu / Scanpix nuotr.

„Bitės“ 4G interneto greičio matavimai atlikti remiantis OOKLA (www.speedtest.net)  duomenimis – anot „Bitės“, tai pirmaujanti pasaulyje interneto greičio matavimo platforma, kurios informacija remiasi dauguma ryšio operatorių pasaulyje, taip pat ir kiti operatoriai Lietuvoje. 

„Kol, OOKLA duomenimis, greitesnį internetą turėjo kitos bendrovės, jos pačios rėmėsi šia platforma savo spartai demonstruoti. Kai „Bitė“ pagal greitį aplenkė kitus ryšio operatorius, gavome konkurentų prašymus sustabdyti reklamą, paremtą OOKLA duomenimis“, – rašoma „Bitės“ pranešime žiniasklaidai.

Taip pat skaitykite: Vartotojų teisių gynimo centras smogė „Bitei“: jos mobilusis internetas – lėčiausias

„Bitė“ teigia, kad VTGC interneto greičio matavimai remiasi bendrovės TelcoQ SDK duomenimis, kuri turi verslo sąsajų su „Tele2“. 

„Tenka pastebėti, kad „Rotten Wi-Fi“ ( „TelcoQ SDK.“  įkūrėja – red. past.) yra vos porą metų veikiantis startuolis, kuris nei pagal turimas kompetencijas, nei pagal patirtį negali būti net palygintas su OOKLA“, – skelbiama pranešime.

„Bitės“ teigimu, „TelcoQ SDK.“ atliktas „test-drive“ metodu, matuojant greitį ribotame kiekyje vietų ir atvirose erdvėse, todėl esą matavimo rezultatai yra skirtingi, o matavimų metu naudota „TelcoQ SDK.“ pasirinkta įrangą, dėl kurios nėra aišku, kiek ji atspindi vartotojų turimų išmaniųjų įrenginių įvairovę. 

Praėjusią savaitę paskelbti Ryšių reguliavimo tarnybos duomenys rodo, kad greičiausiu mobiliuoju internetu naudojasi „Omnitel“ vartotojai, lėčiausiu – „Bitės“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius