Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Microsoft“ keičia spalvas: mėlynasis mirties ekranas „Windows 11“ bus juodas

„Microsoft“ keičia savo garsųjį mėlynąjį mirties ekraną (BSOD) į juodą. Šią savaitę programinės įrangos milžinė pradėjo bandyti naujus dizaino pakeitimus „Windows 11“ išankstinėje versijoje, tačiau juodas mirties ekranas dar nėra visiškai įjungtas.
Windows 11
Windows 11 / The Verge

Tai pirmas didelis BSOD pakeitimas nuo tada, kai „Microsoft“ 2012 m. „Windows 8“ ekrane pridėjo liūdną veiduką kompiuteriui sustojus veikti, o 2016 m. – QR kodus. Pirmą kartą „Microsoft“ BSOD pristatė „Windows 3.0“, siūlydama IT specialistams ir techninės pagalbos darbuotojams diagnozuoti įrangos ir atminties gedimus.

BSOD yra „Windows“ sistemos arba aparatinės įrangos kritinės klaidos rezultatas – branduolio klaida arba klaidos patikrinimas. Paprastai jame pateikiama duomenų išklotinė, kuri gali padėti sistemos administratoriams išanalizuoti, koks sistemos gedimas sukėlė mėlynąjį ekraną.

Nors „Microsoft“ sistemoje „Windows 11“ pereina prie juodojo mirties ekrano, kitu atveju šis ekranas yra identiškas tam, kuris yra „Windows 10“ sistemoje. Liūdnas veidas išlieka, kaip ir sustabdymo kodas bei avarijos išklotinė. Dabartinėje „Windows 11“ išankstinėje versijoje yra žalias BSOD – šią spalvą „Microsoft“ nuo 2016 m. naudoja „Windows Insider“ sąrankos rinkiniams.

Niekas tiksliai nežino, kodėl „Microsoft“ keičia spalvą iš mėlynos į juodą, ir bendrovė kol kas nekomentuoja šio pakeitimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius