Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Microsoft“ per metus už „Android“ patentų licencijas gauna 444 mln. dolerių

„Microsoft“ operacinė sistema išmaniesiems telefonams „Windows Phone“ kol kas kompanijai didelių pajamų neatnešė, tačiau technologijų milžinė turi kitą būdą pasipelnyti iš šios rinkos.
„Microsoft“ ženklas
„Microsoft“ ženklas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Goldman Sachs“ analitikai teigia, kad šįmet „Microsoft“ gaus maždaug 444 mln. dolerių (1,135 mlrd. dolerių) pajamų už konkurentės „Google“ operacinės sistemos „Android“ patentų licencijas.

Skaičiuojama, kad už kiekvieną parduotą įrenginį su „Android“ operacine sistema „Microsoft“ gauna 3-6 JAV dolerius (7-15 Lt). Korporacija yra pasirašiusi sutartis dėl šių išmokų su „Samsung“, HTC ir kitais mobiliųjų įrenginių gamintojais.

Už „Android“ įrenginių pardavimus gaunama suma prideda 0,04 dolerio pajamų akcijai (angl. earnings per share, EPS).

Tačiau šios pajamos „Microsoft“ yra tuščia pergalė. Kompanijos pajamos fiskaliniais 2012 metais turėtų siekti apie 75 mlrd. dolerių, tai sudarys apie 2,86 dolerio pajamų akcijai.

Taigi už „Android“ įrenginius gaunami pinigai kompanijai nėra svarbiausia pajamų dalis, ypač atsižvelgiant į tai, kokią žalą „Microsoft“ patiria dėl sparčios „Android“ plėtros mobiliųjų įrenginių rinkoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius